Το Netflix χάνει συνδρομητές για πρώτη φορά από το 2011

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Netflix κατέγραψε απώλεια 130.000 συνδρομητών στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια πρώτη από το 2011. Το σφάλμα της έλλειψης νέων δημοφιλών προγραμμάτων κατά την περίοδο, εξηγεί ο Διευθύνων Σύμβουλός του. Ποιος είναι πεπεισμένος ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί χάρη στις νέες εποχές των Stranger Things, το La Casa de Papel, το Crown και το Orange είναι το νέο μαύρο. Οι στόχοι απέχουν επίσης πολύ από το να επιτευχθούν διεθνώς, με σχεδόν τους μισούς επιπλέον συνδρομητές από το αναμενόμενο. Η αύξηση των τιμών είχε μεγαλύτερη επιρροή από την αναμενόμενη από το Netflix.

Το Netflix κυκλοφόρησε τα αποτελέσματά του για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και δεν είναι πολύ χαρούμενα. Η πλατφόρμα SVOD έχει πράγματι έχασε 130.000 συνδρομητές στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την περίοδο. Είναι η πρώτη φορά από το 2011 που η υπηρεσία είδε τον αριθμό των πελατών της να μειώνεται σε αυτήν την αγορά. Και δεν είναι μόνο απέναντι στον Ατλαντικό ότι τα αποτελέσματα της Netfix είναι απογοητευτικά.

Το Netflix δεν απευθύνεται πλέον στους συνδρομητές

Η ομάδα ανέμενε κέρδος 5 εκατομμυρίων διεθνών συνδρομητών από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2019. Θα κερδίσει μόνο 2,7 εκατομμύρια. Λοιπόν, πώς να εξηγήσετε αυτήν την καταστροφή; Φαίνεται ότι το Netflix έχει υποτιμήσει τον αντίκτυπο των αυξήσεων των τιμών.
“Η αποτυχία των στόχων μας αφορά όλες τις περιοχές, αλλά λίγο περισσότερο σε περιοχές όπου οι τιμές έχουν αυξηθεί”, λέει ο Reed Hastings, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Υπενθυμίζοντας, η Netflix αύξησε την τιμή των συνδρομών της στη Γαλλία στα τέλη Ιουνίου, αφού επέβαλε αύξηση στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε επιστολή που απευθύνεται σε επενδυτές, ο Reed Hastings είναι καθησυχαστικός. Πιστεύει ότι αυτή η μείωση της φόρμας είναι μόνο προσωρινή και οφείλεται στην έλλειψη νέου δημοφιλούς περιεχομένου κατά την περίοδο. Μας διαβεβαιώνει ότι το Netflix θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενισχύοντας τις κυκλοφορίες νέων εποχών του Stranger Things, La Casa de Papel, The Crown και Orange είναι το νέο μαύρο.

Διαβάστε επίσης: Κατάλογος Netflix Ιούλιος 2019: σειρές και ταινίες για παρακολούθηση (νέα)

Το αφεντικό της πλατφόρμας πιστεύει επίσης ότι δεν είναι ο ανταγωνισμός που έχει δημιουργήσει δυσκολίες για το Netflix, δεδομένου ότι έχει σημειωθεί μικρή αλλαγή σε αυτό το επίπεδο τους τελευταίους μήνες. Αλλά αυτό θα πρέπει να κινηθεί πολύ σύντομα. Το HBO Max παρουσιάζεται ως μεγάλος αντίπαλος του Netflix και θα είναι διαθέσιμο την άνοιξη του 2020. Το HBO κατάφερε να συλλέξει αποκλειστικά τους Friends, The Prince of Bel-Air, The Office και Pretty Little Liars. Σειρά που επομένως θα αποχωρήσουν από το Netflix. Ένας άλλος σημαντικός παίκτης: Η Disney + αναμένεται για τις 12 Νοεμβρίου 2019 στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πρώτο εξάμηνο του 2020 στη Γαλλία. Με ως επιχειρήματα έναν πλούσιο κατάλογο παραγωγών Disney, Marvel, Pixel, Star Wars και πολλών άλλων και μια τιμή ελαφρώς χαμηλότερη από αυτήν του Netflix. Για να μην αναφέρουμε το Apple TV + που φθάνει το φθινόπωρο του 2019 σε περισσότερες από 100 χώρες. Εν ολίγοις, το Netflix πρέπει να ανησυχεί.