Το Netflix, το Amazon Prime Video, το Hulu, η Disney + έχασαν 8,1 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω κοινής χρήσης λογαριασμού

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 14 Ιανουαρίου 2020 στις 0 ώρες και 35 λεπτά

Το Netflix και άλλες υπηρεσίες ροής έχασαν 8,1 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019 λόγω του διαχωρισμού λογαριασμού. Σε κάθε περίπτωση, αυτό προτείνει μια μελέτη της Parks Associates, η οποία διευκρινίζει ότι το 2019 ήταν η χειρότερη χρονιά για την Amazon Prime και άλλους όσον αφορά την απάτη.

8,1 δισεκατομμύρια ευρώ ή 9,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή είναι η απώλεια που επιβλήθηκε το 2019 από τους Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, Disney + και άλλους το 2019 λόγω της κοινής χρήσης λογαριασμού. Αυτά τα στοιχεία προέρχονται από μια μελέτη του Park Associates με έδρα τη Σιγκαπούρη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, αυτές οι απώλειες θα μπορούσαν να φτάσουν τα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024 εάν οι υπηρεσίες ροής δεν κάνουν τίποτα μέχρι τότε για να σταματήσουν το πρόβλημα.

Όπως δήλωσε ο Tom Rutledge, Διευθύνων Σύμβουλος της Charter Communication, στις στήλες του The Hollywood Reporter, η χαλαρότητα αυτών των εταιρειών SVOD είναι η κύρια αιτία αυτού του ελλείμματος. Ο αξιωματούχος εξήγησε ότι είπε μπροστά σε ακροατήριο τραπεζίτων του Μανχάταν ότι ” αυτά τα νέα μέσα μαζικής ενημέρωσης καταστρέφουν την οικονομία της χώρας μας (σημείωση του συντάκτη: Οι Ηνωμένες Πολιτείες) και ακόμη περισσότερο στον κόσμο του κινηματογράφου ».

Σύμφωνα με τον κ. Rutledge, ο πολύ μεγάλος αριθμός διαθέσιμων υπηρεσιών και ο πολλαπλασιασμός των συνδρομών που προκύπτει από αυτό θα προκαλούσε ακριβώς αυτήν την τεράστια κοινή χρήση λογαριασμών μεταξύ φίλων ή οικογένειας. ” Οι μισοί Αμερικανοί ζουν σε σπίτια δύο ή λιγότερων ανθρώπων, ωστόσο οι υπηρεσίες ροής έχουν πέντε διαφορετικές ροές. Υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες ροές από ότι υπάρχουν σπίτια για να τα χρησιμοποιήσετε. Αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να διαρκέσει », καταλήγει. Αρκετοί αναλυτές προβλέπουν επίσης ότι το Netflix θα χάσει εκατομμύρια συνδρομητές εάν δεν μειώσει τις τιμές του το 2020.

Διαβάστε επίσης: Netflix, Prime Video, Disney +: όχι, η ροή δεν έχει μειώσει το κοινό των κινηματογράφων

Μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασής σας, μια συνήθεια το 2019

Μια άλλη μελέτη για άλλο εύρημα. Σύμφωνα με το CordCutting, ένα blog που ειδικεύεται στο SVOD, το 2019 ένα στα πέντε άτομα χρησιμοποιεί τον λογαριασμό κάποιου που ξέρει να επωφεληθεί από τις υπηρεσίες Netflix. Επιπλέον, το CordCutting ορίζει ότι ένας απατεώνας θα μπορούσε επομένως να εξοικονομήσει πάνω από δύο χρόνια περισσότερα από 165 ευρώ. Πρέπει να σημειωθεί ότι το ιστολόγιο βασίζεται στις τιμές του Netflix πριν από την αύξηση στις αρχές του 2019, δηλαδή 7,99 € (για την τυπική συνδρομή).

Στην πραγματικότητα, πολλαπλασιάστε αυτήν την εξοικονόμηση με τον συνολικό αριθμό συνδρομητών του Netflix και έχετε μια καλή ένδειξη για τις πιθανές απώλειες του γίγαντα του Los Gatos. Σύμφωνα με το CordCutting, το 2019 το Netflix ήταν κοντά σε 14 εκατομμύρια χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα έχασε επομένως 169 εκατομμύρια ευρώ το μήνα. Η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης θα ήταν μια διαδικασία αγαπητή σε παιδιά ηλικίας 13/24, δεδομένου ότι το 64% από αυτούς έχουν ήδη δώσει τον κωδικό πρόσβασής τους σε ένα αγαπημένο άτομο, σύμφωνα με άλλη μελέτη της Hub Entertainment Research.

Για τον Tom Rutledge, η λύση πρέπει να προέρχεται από την τεχνολογία. Οι υπηρεσίες ροής πρέπει να αναπτύξουν συστήματα ικανά να εντοπίσουν απατεώνες από πραγματικούς κατόχους λογαριασμών. Θα εξεταστούν πολλές επιλογές, ξεκινώντας από την προσφορά μείωσης στους απατεώνες ώστε να τους παρακινήσουν να δημιουργήσουν λογαριασμό ή να απειλήσουν τους χρήστες που θα κλείσουν τους λογαριασμούς τους εάν συνεχίσουν να παρέχουν πρόσβαση σε μη συνδρομητές.

Πηγή: The Hollywood Reporter