Το Netflix προσφέρει τον πρώτο του κινηματογράφο που προβάλλει τις δικές του ταινίες

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Netflix κατέλαβε το πρώτο κινηματογραφικό θέατρο, το Le Paris Theatre, ένα από τα παλαιότερα θέατρα μιας οθόνης της Νέας Υόρκης. Αφού έφυγε από τη δουλειά πριν από λίγους μήνες, ο τελευταίος μόλις εξαγοράστηκε από τον γίγαντα συνεχούς ροής, ο οποίος τον αποκτά για συγκεκριμένη περίοδο μέσω συμβολαίου μίσθωσης. Το θέατρο του Παρισιού γίνεται το σπίτι του Netflix για τις προβολές του και τις δικές του θεατρικές κυκλοφορίες.

Σε διένεξη με τους χειριστές του κινηματογράφου, το Netflix μόλις έκανε το πρώτο του βήμα στον χώρο προσφέροντας στον εαυτό του το πρώτο σκοτεινό δωμάτιο, Το θέατρο του Παρισιού στη Νέα Υόρκη που είχε κλείσει τις πόρτες του τον Αύγουστο του 2019 μετά από πολλά χρόνια αποτυχίας, μια ειρωνεία της τύχης γνωρίζοντας ότι η πλατφόρμα ροής κατηγορείται ότι υπονομεύει τα θέατρα. Δεν είναι αυστηρά απόκτηση, αλλά πολυετής σύμβαση μίσθωσης, η διάρκεια του οποίου δεν έχει καθοριστεί. ” Αυτός ο εμβληματικός κινηματογράφος θα παραμείνει ανοιχτός και θα γίνει το σπίτι του Netflix για τις εξαιρετικές του εκδηλώσεις, προβολές και θεατρικές κυκλοφορίες “, Ανέφερε η ομάδα σε δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της.

Αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια του Netflix σε αυτήν την αγορά. Η εταιρεία προσπαθεί από τον Απρίλιο να αποκτήσει το ιστορικό Αιγυπτιακό Θέατρο στο Λος Άντζελες. Αυτές οι πρωτοβουλίες αντικατοπτρίζουν την επιθυμία του να προσελκύσει τη συμπάθεια των παραδοσιακών κινηματογραφικών παραγόντων όπως ο σκηνοθέτης Steven Spielberg, ο οποίος αντιτίθεται στο γεγονός ότι ταινίες από την πλατφόρμα μπορούν να ανταγωνιστούν τα Όσκαρ για τους ίδιους λόγους που εξηγούν τον αποκλεισμό του Netflix από το Φεστιβάλ ταινιών των Καννών.

Για να συμμορφωθείτε με τους κανόνες του Όσκαρ, Το Netflix αναγκάζεται να εμφανίσει τις ταινίες του για τουλάχιστον μια εβδομάδα σε έναν κινηματογράφο στο Λος Άντζελες, η οποία εξηγεί την αποφασιστικότητά της να πάρει τα χέρια της στο Αιγυπτιακό Θέατρο για να απαλλαγεί από την εξάρτηση από τρίτους φορείς εκμετάλλευσης, γνωρίζοντας ότι οι γίγαντες όπως η AMC και η Regal, για παράδειγμα, ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι στην προβολή της ταινίας του Netflix The Irishman δωμάτια. Αυτά απαιτούν από την εταιρεία να συμμορφώνεται πλήρως με το χρονοδιάγραμμα των μέσων ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες για προβολή μιας ταινίας για τουλάχιστον δώδεκα εβδομάδες σε θέατρα πριν από την προσγείωση σε πλατφόρμες ροής, προϋπόθεση για το οποίο το Netflix δεν είναι έτοιμο να εγκαταλείψει.

Η απόκτηση κινηματογράφων σε ολόκληρη τη χώρα θα της επιτρέψει να προβάλλει τις δικές της ταινίες για όσο χρονικό διάστημα το επιθυμεί, ενώ θα τις προσφέρει ταυτόχρονα στη ροή της υπηρεσίας, ειδικά από ένα διάταγμα που χρονολογείται από το 1948 και το οποίο εμπόδισε τα στούντιο Ο κινηματογράφος για να ανήκει κινηματογράφος μόλις καταργήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Το Netflix δεν περίμενε αυτήν την απόφαση να προβάλει την πρώτη του ταινία στο Παρίσι. Η εταιρεία προσέφερε συνεδρίες για την αρχική παραγωγή της Marriage Story σε αυτήν την αίθουσα για μια εβδομάδα.

Πηγή: The Verge