Το Netflix ξεκινά 100% συνδρομή για κινητά με 3 $ ανά μήνα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Όπως προέβλεπαν φήμες, η Netflix ξεκινά επίσημα μια συνδρομή 100% για κινητά με 3 $ το μήνα. Ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο Νέο Δελχί, αυτή η φόρμουλα προορίζεται προς το παρόν για την Ινδία.

Το Netflix συνεχίζει την πορεία του προς τα εμπρός και ξεκινά μια νέα φόρμουλα. Προς το παρόν προορίζεται για την Ινδία Αυτή η νέα συνδρομή περιορίζεται σε προϊόντα κινητής τηλεφωνίας. Επομένως, οι χρήστες μπορούν να το απολαύσουν σε smartphone και tablet Android ή iOS.

Μετά από μια πρώτη φάση δοκιμών, το Netflix ξεκινά το βάθος. Η φήμη ανακοίνωσε μια συνδρομή “μόνο για κινητά” με λιγότερα από 5 $ ανά μήνα. Τέλος, η τελική τιμή είναι 3 $ το μήνα (199 Rs ή 2,88 $ για να είμαστε ακριβείς).

Για 3 $ ανά μήνα, οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι περιορισμένες. Η μετάδοση περιορίζεται σε μία οθόνη με τυπική ποιότητα εικόνας (SD). Δεν υπάρχει επομένως υψηλή ευκρίνεια. Προφανώς, το Netflix δεν επιτρέπει μετάδοση ή ακόμη και κοινή χρήση οθόνης σε μια τηλεόραση. Οι άλλοι συνδρομητές φώναζαν (λογικά) ενάντια στην αδικία.

Και τη Γαλλία;

Ξεκινώντας μια τέτοια φόρμουλα, το Netflix συνεχίζει την κατάκτηση νέων συνδρομητών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας υπενθύμισε ότι το οικονομικό μοντέλο βασίστηκε αποκλειστικά σε συνδρομές, παραμερίζοντας τις φήμες για φόρμουλες με διαφημίσεις. Και εάν αυτή η πολιτική φαίνεται επικίνδυνη μακροπρόθεσμα, αποδεικνύεται επί του παρόντος επιτυχής. Ο Reed Hasting, Διευθύνων Σύμβουλος της Netflix, βασίζεται 5 δισεκατομμύρια κύκλος εργασιών μέχρι το τέλος του 2019.

Εάν αυτή η συνδρομή “μόνο για κινητά” είναι μέρος αυτής της στρατηγικής, έχει την ευκαιρία να προσγειωθεί στη Γαλλία; Ναι και ΟΧΙ. Οι τεχνικοί περιορισμοί (ιδίως η απουσία HD και η χρήση σε μία οθόνη) θα μπορούσαν να είναι το σημαντικότερο εμπόδιο για αυτήν τη συνδρομή. Ποιος θα ήθελε ένα βίντεο χαμηλής ευκρίνειας σε μια οθόνη τουλάχιστον Full HD; Ωστόσο, ένας τέτοιος τύπος θα είχε νόημα: το smartphone έχει γίνει η κύρια οθόνη για τους Γάλλους να παρακολουθούν βίντεο, μπροστά από την τηλεόραση.