Το Netflix θα χάσει εκατομμύρια συνδρομητές εάν δεν μειώσει τις τιμές το 2020

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 13 Δεκεμβρίου 2019 στις 16 ώρες και 45 λεπτά

Ο αριθμός των συνδρομητών του Netlfix έχει αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία χρόνια, αλλά το μέλλον μπορεί να μην είναι τόσο λαμπρό για τον γίγαντα της ροής. Αρκετοί αναλυτές προβλέπουν δύσκολους μήνες για την εταιρεία τον επόμενο χρόνο.

Παρά την εμπιστοσύνη που δείχνει το Netflix, η νέα διαμόρφωση της αγοράς ροής θα έχει αναπόφευκτες συνέπειες στην ανάπτυξη των συνδρομητών της. Η εταιρεία βρίσκεται σε αδιέξοδο σύμφωνα με πολλούς αναλυτές. Από τη μία πλευρά, η ανταγωνιστική πίεση οδηγεί στην ανάγκη αναπροσαρμογής των τιμών. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, η εταιρεία δεν μπορεί να αντέξει μια μείωση των τιμών με τον κίνδυνο μη ισορροπίας των οικονομικών της. Εάν το status quo παρέμενε, Το Netflix θα μπορούσε να χάσει 4 εκατομμύρια χρήστες μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2020. Οι μετοχές της εταιρείας μειώθηκαν κατά περισσότερο από 3% μετά από αυτήν την ανακοίνωση πριν ξεκινήσουν μια δειλή ανάκαμψη τις τελευταίες ώρες.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Netflix ανακοίνωσε ήδη μια σημαντική πτώση των συνδρομητών της στις ΗΠΑ για πρώτη φορά από το 2011. Η ανάπτυξη σε άλλες αγορές είχε καταστήσει δυνατή την κάλυψη του κενού και μάλιστα ξεπέρασε τα 150 εκατομμύρια συνδρομητές. Το Apple TV + και ειδικά η Disney + έχουν πλέον εισέλθει στο υπόλοιπο και αυτό θα πρέπει να σκουρύνει ακόμη περισσότερο την εικόνα. Η ενιαία τιμή της Disney +, για παράδειγμα, είναι δύο φορές πιο προσβάσιμη από την πιο δημοφιλή φόρμουλα του Netflix. Σε αντίθεση με το Apple TV + που έχει ακόμα τεράστια πρόοδο, η Disney διαθέτει πολλά δημοφιλή franchise που διασφαλίζουν την ελκυστικότητά της ως προς το περιεχόμενο. Και αυτό δεν μετράει τους μικρούς τοπικούς ανταγωνιστές που διαφέρουν ανάλογα με τις αγορές.

Το Netflix θα αναγκαστεί να μετακινηθεί σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται στη διαφήμιση

Σύμφωνα με τον Needham, το Netflix δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να επιλέξει ένα διαφημιστικό μοντέλο. Η εταιρεία “πρέπει να προσφέρει μια φθηνότερη φόρμουλα για την αντιμετώπιση των Disney +, Apple +, Hulu, CBS All Access και Peacock”, γράφει η αναλυτής Laura Martin. Επειδή το Netflix “δεν μπορεί να υποστηρίξει μείωση τιμών”, ο αναλυτής του Needham συνιστά τη δημιουργία μιας πιο προσιτής φόρμουλας που θα αντισταθμίζεται από τα έσοδα από διαφημίσεις.

Η Netflix ανέφερε πάντα ότι δεν θα υπήρχαν ποτέ διαφημίσεις στην πλατφόρμα της, κάτι που η Needham λέει ότι θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε απώλεια συνδρομητών μεσοπρόθεσμα ενόψει του ανταγωνιστικού ανταγωνισμού. Η αγορά των ΗΠΑ ανησυχεί περισσότερο λόγω της ιδιαίτερης διαμόρφωσής της, αλλά το φαινόμενο θα μπορούσε να επεκταθεί μακροπρόθεσμα και σε άλλες χώρες, εξηγούν οι αναλυτές.

Πηγή: Bloomberg