Το Netflix δεν θα προβάλλει διαφημίσεις: ο συνιδρυτής επιμένει και τα σημάδια

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Netflix δεν θα προσαρμόσει το επιχειρηματικό της μοντέλο βάσει της διαφήμισης σύμφωνα με έναν από τους ιδρυτές της πλατφόρμας ροής, τον Marc Randolph. Ο τελευταίος υπογραμμίζει σε μια συνέντευξη ότι η εταιρεία είναι πολύ προσκολλημένη στη φιλοσοφία της μάρκας – και δεν θεωρεί ότι η διαφήμιση ως απροσδόκητο ανεκμετάλλευτο.

Phonandroid

Το Netflix θα εμφανίζει διαφημίσεις μεταξύ των περιεχομένων του, όπως έχει αρχίσει να κάνει, για παράδειγμα, το Amazon Prime Video; Σε μια συνέντευξη με την BGR, ένας από τους ιδρυτές του ιστότοπου Marc Randolph εξηγεί γιατί αυτή η δυνατότητα δεν είναι αξιόπιστη: «Σίγουρα θα εκπλαγώ πολύ όταν βλέπω διαφημίσεις στο Netflix, απλώς και μόνο επειδή το Netflix είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένο με το« Canada Principle ». Με το “Canada Principle” πρέπει να κατανοήσουμε μια αναφορά σε μία από τις πρώτες σελίδες στην ιστορία της εταιρείας.

Ο συνιδρυτής του Netflix επαναλαμβάνει ότι ποτέ δεν θα υπάρχουν διαφημίσεις στην πλατφόρμα

Εκείνη την εποχή, η υπηρεσία άρχισε να διεθνοποιείται. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Netflix προσφέρει φυσικά ενοικιάσεις DVD εκτός από την πλατφόρμα ροής. Αλλά όταν έφτασε στον Καναδά, η εταιρεία αποφάσισε τελικά να εγκαταλείψει την υπηρεσία ενοικίασης DVD. Το επιχείρημα του Marc Randolph, τότε, ήταν ότι η προσφορά αυτής της τοποθεσίας διεθνώς περιλαμβάνει τη διαχείριση δύο συστημάτων σε μια άλλη χώρα και ότι στο τέλος αυτό θα προκαλούσε πάρα πολλές επιπλοκές για τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Με την πάροδο του χρόνου, το “Αρχή του Καναδά” έχει γίνει ένας από τους πυλώνες της φιλοσοφίας της Netflix και ισχύει, σύμφωνα με τον Marc Randolph σήμερα σε άλλες στρατηγικές αποφάσεις, όπως η προσφορά μιας νέας προσφοράς συνδρομής που χρηματοδοτείται από τη διαφήμιση ή τη μετάδοση διαφημίσεις σε όλους τους συνδρομητές μεταξύ των περιεχομένων. Και ο Μαρκ Ράντολφ για να φτάσει στο σπίτι: “Εκείνα τα πράγματα που μοιάζουν με φρούτα έτοιμα για συλλογή δεν είναι ποτέ […] οι διαφημίσεις είναι μια απόσπαση της προσοχής, ποτέ το πλεονέκτημα ».

Διαβάστε επίσης: Το Netflix σταματά να διακόπτει επεισόδια σειρών με διαφημίσεις

Οι δηλώσεις του συνιδρυτή συγκλίνουν με την επίσημη επικοινωνία από το Netflix, ιδίως μια πρόσφατη σημείωση προς τους επενδυτές στην οποία η εταιρεία πιστεύει ότι προτιμά να αφήσει αυτό το είδος επιχειρηματικού μοντέλου σε άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες. Ωστόσο, μια μελέτη δείχνει ότι το Netflix επιβαρύνει το κόστος ευκαιρίας από το να μην προσφέρει προσφορά συνδρομής που υποστηρίζεται από διαφημίσεις. Θεωρητικά, θα μπορούσαν πράγματι να αποφέρουν έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, αλλά η πλατφόρμα κινδυνεύει ταυτόχρονα να υποστεί πραγματική αιμορραγία χρηστών.

Πηγή: BGR