Το Netflix έχει περισσότερο κοινό από τα TMC, C8 και W9 και γίνεται το 5ο κανάλι στη Γαλλία

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Netflix έχει περισσότερο κοινό από τα TMC, C8 και W9 και γίνεται το 5ο κανάλι στη Γαλλία. Σε κάθε περίπτωση, προχωρά το τελευταίο Παρατηρητήριο βίντεο κατά παραγγελία 2019 από το CNC, το εθνικό κέντρο κινηματογράφου και κινούμενων εικόνων.

Πίστωση: Netflix

Το CNC, το εθνικό κέντρο κινηματογράφου και κινούμενων εικόνων, μόλις δημοσίευσε το Παρατηρητήριο βίντεο του 2019 κατά παραγγελία. Κάθε χρόνο, ο οργανισμός παρέχει μια σειρά στατιστικών στοιχείων για το SVOD στη Γαλλία. Η τέλεια ευκαιρία για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις συνήθειες των καταναλωτών, τη χρήση διαφορετικών υπηρεσιών και τις τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις σε βίντεο κατ ‘απαίτηση ή VàDA.

Μεταξύ αυτών των αριθμών, ένα κομμάτι δεδομένων μας τράβηξε την προσοχή: το μερίδιο κοινού του Netflix σε σύγκριση με τα γαλλικά τηλεοπτικά κανάλια. Το 2018, το Netflix έχει μεγαλύτερο μερίδιο κοινού από τα C8, TMC και W9 με 3,5 εκατομμύρια θεατές κατά μέσο όρο ανά ημέρα. Γεγονός, η υπηρεσία ροής θα μπορούσε να θεωρηθεί το 5ο τηλεοπτικό κανάλι με τις περισσότερες προβολές στη Γαλλία, συνδεδεμένο με το France 5, το οποίο κορυφώνεται επίσης σε 3,5 εκατομμύρια θεατές.

Διαβάστε επίσης: Το Netflix θα χάσει εκατομμύρια συνδρομητές εάν δεν μειώσει τις τιμές του το 2020

Η Amazon βρίσκεται στη δεύτερη θέση

Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι το CNC επιβεβαιώνει και πάλι τη δεύτερη θέση του Amazon Prime Video στην αγορά SVOD στη Γαλλία. Τον Οκτώβριο του 2019, η υπηρεσία διαστολής του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου είχε μερίδιο αγοράς 21,4%. Το Netflix εξακολουθεί να είναι το προβάδισμα και μόνο το 65,5% του συνόλου των καταναλωτών VàDA στη Γαλλία. Ωστόσο, αυτή είναι μια πολύ καλή απόδοση για το Amazon Prime βίντεο. Τον Οκτώβριο του 2018, η υπηρεσία της Amazon κατατάχθηκε στην 6η θέση με μερίδιο αγοράς 10,8%, πολύ πίσω από τον Αμερικανό ανταγωνιστή της και τα Γαλλικά SVODs όπως το Orange, το MyTF1 VOD ή το Canal VOD.

Σημειώνουμε επίσης ότι το προφίλ των συνδρομητών του Amazon Prime Video διαφέρει ελαφρώς από αυτό των χρηστών του Netflix. Σύμφωνα με το CNC, το 32% των 15-24 ετών παρακολουθούν το Netflix, το οποίο είναι η πιο αντιπροσωπευτική ηλικιακή ομάδα. Αφ ‘ετέρου, Το υψηλότερο ποσοστό διείσδυσης του Amazon Prime είναι μεταξύ των ατόμων ηλικίας 25-34 ετών. Το προφίλ των χρηστών της πλατφόρμας του διαδικτυακού γίγαντα είναι επομένως λίγο παλαιότερο. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί από το περιεχόμενο που προσφέρει το Prime Video, μπορεί να είναι πιο ώριμο και ποιοτικό από κάποιες σειρές Netflix, όπως Ο άνθρωπος στο ψηλό κάστρο, Τα αγόρια ή Τζακ Ράιαν. Η περαιτέρω μελέτη σχετικά με αυτήν την πτυχή θα ήταν ενδιαφέρον.

Τέλος, σε επίπεδο καταλόγου, το Netflix παραμένει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης με περισσότερες από 4.000 ταινίες (παραγωγή Netflix και εξαιρουμένου του Netflix συνολικά) στη γαλλική έκδοση. Η Amazon ακολουθεί λίγο πίσω με 1.323 τίτλους, αύξηση 137% από τον Οκτώβριο του 2016. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είμαστε περίεργοι να δούμε πώς η άφιξη της Disney + τον Μάρτιο του 2020 θα ενοχλήσει αυτά τα στατιστικά στοιχεία ή όχι.

Πηγή: CNC

Πίστωση: CNC