Το Minecraft Earth έρχεται τον Οκτώβριο, μπορεί να γίνει πιο δυνατό από το Pokémon Go;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Καλά νέα για τους θαυμαστές του Minecraft: Η Microsoft θα ξεκινήσει να παρέχει πρόσβαση στο παιχνίδι Minecraft Earth σε συσκευές Android και iOS από τον Οκτώβριο, από χώρα σε χώρα. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί παγκόσμια κάλυψη έως το τέλος του 2019.

Το Minecraft Earth είναι το μελλοντικό κινητό παιχνίδι της Microsoft και της Mojang, το οποίο συνδυάζει το δημιουργικό σύμπαν του παιχνιδιού Minecraft με την επαυξημένη πραγματικότητα σε smartphone και tablet Android και iOS. Η Microsoft έχει ξεκινήσει να δοκιμάζει το παιχνίδι μέσω κλειστής έκδοσης beta και περιορίζεται σε μερικές χώρες, όπως αποκαλύφθηκε στο Minecon 2019. Ωστόσο, η δημόσια κυκλοφορία της θα ξεκινήσει επίσημα τον Οκτώβριο μέσω επίσημων καταστημάτων λήψης εφαρμογών.

Ο τρόπος κατασκευής του Minecraft σχετίζεται με την επαυξημένη πραγματικότητα

Μέχρι σήμερα, Γη Minecraft περιορίζεται στη δημιουργία μπλοκ σε ολόκληρο τον παγκόσμιο χάρτη και κτίρια σε επαυξημένη πραγματικότητα. Η άφιξη της δημόσιας έκδοσης της εφαρμογής θα πρέπει να είναι μια ευκαιρία να προσφέρει άλλα διάσημα χαρακτηριστικά του Minecraft, όπως χειροτεχνίες και εμπειρίες περιπέτειας.

Η Microsoft δεν έχει ακόμη δεσμευτεί σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης. Προφανώς μπορούμε να περιμένουμε ότι η δημόσια έκδοση θα κυκλοφορήσει ως προτεραιότητα στις κύριες αγορές της Microsoft και σε χώρες όπου το κλειστό beta είναι ήδη διαθέσιμο, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Σουηδία, η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο. και το Μεξικό. Για την Κίνα, η Microsoft θα πρέπει να αναπτύξει μια ειδική έκδοση της εφαρμογής.

Η έναρξη αυτού του παιχνιδιού επαυξημένης πραγματικότητας για συσκευές iOS και Android θυμίζει τη φαινομενική (και βραχύβια) επιτυχία του Pokémon GO, η οποία έφερε με επιτυχία τους παίκτες σε όλο τον κόσμο στους δρόμους και τα πάρκα. Συνδυάζοντας πόρους και κλιμακώνοντας τρισδιάστατες δημιουργίες, το δωρεάν παιχνίδι της Microsoft επιδιώκει επίσης να κατακτήσει μαζικά είδη κοινού που αναζητούν νέα συναρπαστική εμπειρία παιχνιδιού.

Πηγή: Windows Central