Το Microsoft Outlook σε Android και iOS διαβάζει πλέον τα email σας δυνατά

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Microsoft Outlook άλλαξε πρόσφατα την εμφάνισή του για να υιοθετήσει τους κωδικούς του Fluent Design. Αυτός ο επανασχεδιασμός επεκτείνεται στις περισσότερες από τις εφαρμογές της εταιρείας στο Play Store: Excel, Word, PowerPoint ή OneDrive. Η Microsoft ανακοινώνει επίσης μια γενική βελτίωση στην εμπειρία χρήστη. Με το Outlook, μπορείτε να διαβάζετε τα email σας δυνατά με κείμενο σε ομιλία.

Ήρθε η ώρα για μια γενική αναθεώρηση των εφαρμογών της Microsoft για κινητά. Η γραφική γλώσσα του Αποψη, Γραφείο και OneDrive πηγαίνει στο Fluent Design. Η εταιρεία προσφέρει τώρα μια εναρμονισμένη εμφάνιση για τις διάφορες εφαρμογές της μέσω ενός Framework. Το τελευταίο περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του νέου γραφικού χάρτη. Τυχόν αλλαγές στον βασικό κώδικα γραφικών ισχύουν αυτόματα για όλες τις εφαρμογές της Microsoft σε Android και iOS.

Για παράδειγμα, η εταιρεία έχει ενημερώσει τις παλέτες χρωμάτων της ώστε να ταιριάζει με τα πιο πρόσφατα πρότυπα προσβασιμότητας, αλλά και να εισαγάγει σκοτεινή λειτουργία σε κάθε μία από τις εφαρμογές της. Εκτός από το σχεδιασμό, η Microsoft προσφέρει επίσης μια θεμελιώδη αλλαγή στην εμπειρία των χρηστών, ανεβάζοντας την παραγωγικότητα του κινητού στο επόμενο επίπεδο.

Outlook, Office, OneDrive: Η Microsoft έχει να κάνει με την παραγωγικότητα

Ο επανασχεδιασμός του Outlook, των εφαρμογών του Office και του OneDrive, εν αναμονή εκείνων των ομάδων, του Yammer ή του Plannera, πραγματοποιήθηκε βάσει ανάλυσης της συμπεριφοράς των χρηστών. Η Microsoft παρατήρησε ότι ο τελευταίος αφιέρωσε έως και τέσσερις ώρες την ημέρα στα smartphone τους. Ωστόσο, κάθε συνεδρία διαρκεί κατά μέσο όρο μόνο 20 έως 30 δευτερόλεπτα. Αυτό οδήγησε την εταιρεία να αναρωτιέται ποιες είναι οι πιο χρήσιμες ενέργειες που μπορεί να κάνει ένα άτομο στο τηλέφωνό του σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα και πώς οι υπηρεσίες της Microsoft θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη βελτίωση τους.

Για το σκοπό αυτό, η Microsoft κυκλοφόρησε πολλές δυνατότητες, μία εκ των οποίων ονομάζεται Παίξτε τα email μου. Ενσωματωμένο στο Outlook, επιτρέπει στους χρήστες να αφήνουν ένα κείμενο κειμένου σε ομιλία να διαβάζει δυνατά τα μηνύματα που λαμβάνονται στα εισερχόμενά τους το ένα μετά το άλλο, όπως μια λίστα αναπαραγωγής στο Spotify. Αυτή η λειτουργία είχε διαρρεύσει πριν από λίγες μέρες μεταξύ των νέων δεξιοτήτων της Cortana στο κινητό. Η ίδια επιλογή είναι επίσης διαθέσιμη σε εφαρμογές για κινητά του Office, η οποία σας επιτρέπει να διαβάζετε τα κείμενά σας δυνατά από ένα ρομπότ.

Τέλος, η Microsoft προσφέρει τώρα δυνατότητες στο Office, OneDrive που σας επιτρέπουν να σαρώσετε γρήγορα έγγραφα, ακόμη και πολύπλοκους πίνακες σε δευτερόλεπτα, τραβώντας μια απλή φωτογραφία. Ο αλγόριθμος της Microsoft βελτιώνει κάθε σάρωση για να παρουσιάσει συγκεκριμένες πληροφορίες με βάση το περιεχόμενο, τη συνάφεια και άλλα εξατομικευμένα στοιχεία.

Πηγή: Microsoft