Το MagicBook Pro: Το Honor λανσάρει φορητό υπολογιστή 16 ιντσών και χτυπά την Apple

Phonandroid : actu Android et High-tech

Γνωστή για την εμπειρία της στη βιομηχανία smartphone, η Honor λανσάρει το MagicBook Pro, έναν νέο φορητό υπολογιστή εξοπλισμένο με οθόνη 16,1 ιντσών. Με αυτό το προϊόν, ο κινέζος κατασκευαστής κόβει το γρασίδι κάτω από τα πόδια της Apple, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα Macbook Pro 16 ιντσών. Οι δύο μηχανές είναι ακόμη πολύ διαφορετικές.

Ενώ είναι επιτυχία στην αγορά smartphone, η Honor δοκιμάζει τακτικά μικρές εισβολές στην αγορά υπολογιστών. Μετά την κυκλοφορία του MagicBook το 2018, Ο μικρός αδελφός της Huawei εγκαινιάζει το MagicBook Pro. Πολύ βασικό συνολικά, έχει την ιδιαιτερότητα να ενσωματώνει μια οθόνη 16,1 ιντσών, τη μορφή που σχεδιάζει η Apple για το επόμενο Macbook Pro.

Μία μάλλον βασική διαμόρφωση

Κάτω από το βουρτσισμένο κέλυφος αλουμινίου, το MagicBook Pro περιέχει αρκετά κοινά στοιχεία: επεξεργαστές Intel Core i5 ή i7, κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce MX250, μνήμη RAM 8 ή 16 GB και αποθήκευση SSD έως 1 TB.

Για να τροφοδοτήσει τα πάντα, η Honor εξοπλίζει τον υπολογιστή της με μια μπαταρία 56 Wh. Από την πλευρά της συνδεσιμότητας, υπάρχει USB-C 3.1, τρία USB-C 3.0, HDMI και υποδοχή 3,5 mm. Όλα λειτουργούν προφανώς στα Windows 10.

Η οθόνη 16,1 ιντσών με ανάλυση Full HD (1920 x 1080 pixels) είναι η πραγματική καινοτομία αυτού του μοντέλου. Για να περιορίσει το μέγεθος των περιγραμμάτων, η Honor αποκρύπτει την κάμερα web κάτω από ένα πλήκτρο στο πληκτρολόγιο, όπως το Huawei Matebook. Με μια οθόνη αυτού του μεγέθους, η Honor σηματοδοτεί μια νέα κατηγορία φορητών υπολογιστών που η Apple σκοπεύει να υιοθετήσει αυτό το φθινόπωρο.

MagicBook Pro: ένα Macbook Air στο σώμα ενός Macbook Pro 16 ιντσών

Με αυτό το MagicBook Pro, η Honor κόβει το γρασίδι κάτω από τα πόδια της Apple. Η εταιρεία Cupertino θα ξεκινήσει το πολυαναμενόμενο Macbook Pro 16 ιντσών μέχρι το φθινόπωρο. Μην κάνετε λάθος, ο υπολογιστής της Honor σίγουρα δεν θα μπορεί να ανταγωνιστεί τη μηχανή Pommée.

Προσφέρεται στα 5.499 γιουάν (718 ευρώ) στην Κίνα, το MagicBook Pro ανταγωνίζεται περισσότερο το Macbook Air. Το Macbook Pro 16 ιντσών θα πρέπει πράγματι να ενσωματώνει μια οθόνη με καλύτερη ευκρίνεια (3072 x 1920 pixels) και πιο αποδοτικά στοιχεία. Προς το παρόν, το MagicBook Pro πωλείται μόνο στην Κίνα. Η Honor δεν έχει κοινοποιήσει καμία ημερομηνία ανάπτυξης στην Ευρώπη.