Το Linux στο DeX εξαφανίζεται με το Android 10: Η Samsung δεν θέλει πλέον να τοποθετήσει έναν υπολογιστή στο smartphone σας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η υποστήριξη για Linux στο DeX εξαφανίζεται με την άφιξη του Android 10. Η Samsung εγκαταλείπει τη λειτουργικότητα που επέτρεψε την εύκολη εκτέλεση του περιβάλλοντος Linux σε έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας ένα smartphone Galaxy ως κεντρική μονάδα.

Η λειτουργικότητα Samsung DeX παρουσιάστηκε με τα Galaxy S8 και S8 +. Έτσι, η Samsung ξεχώρισε από τον ανταγωνισμό επιτρέποντας στο Android και τις εφαρμογές του να εκτελούνται σε οθόνη υπολογιστή με όλες τις ανέσεις που ταιριάζουν. Αρχικά, χρειαζόταν ένα ειδικό αξεσουάρ: ο σταθμός DeX. Στη συνέχεια, όταν κυκλοφόρησε το Samsung Galaxy Note 9, το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα καλώδιο HDMI σε USB Type-C για να το λειτουργήσει. Αλλά η Samsung δεν σταμάτησε εκεί. Τον Νοέμβριο του 2018, ο κατασκευαστής κυκλοφόρησε το Linux on Dex σε έκδοση beta, το οποίο επέτρεψε να τρέξει μια τροποποιημένη έκδοση του Ubuntu για ARM SoCs, ένα πραγματικό λειτουργικό σύστημα για υπολογιστή και όχι μόνο Android προσαρμοσμένο στην κλίμακα του μια οθόνη υπολογιστή.

Linux on Dex: Η Samsung εγκαταλείπει το έργο από το Android 10

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε σε δοκιμαστές beta, η Samsung ανακοίνωσε ότι τερματίζει το έργο Linux On DeX από το Android 10 που ξεκίνησε να κυκλοφορεί σε beta στο Galaxy S10 την περασμένη εβδομάδα. Η εταιρεία δεν παρέχει καμία εξήγηση σχετικά με τους λόγους αυτής της εγκατάλειψης, αλλά μπορούμε να φανταστούμε ότι η λειτουργικότητα χρησιμοποιήθηκε από πολύ λίγους χρήστες. Η εφαρμογή δεν θα ενημερώνεται πλέον ούτε η έκδοση του Ubuntu που συνοδεύει. Όμως όσοι χρησιμοποιούν το Android 9 Pie μπορούν τεχνικά να το χρησιμοποιήσουν. Όσο για το Android 10, είναι αδύνατο να εκτελέσετε το Linux On DeX εκεί, το οποίο σηματοδοτεί επίσημα το τέλος του έργου.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας στο Linux On DeX Beta. Η ανάπτυξή του κατέστη δυνατή χάρη στο ενδιαφέρον των πελατών και την πολύτιμη ανταπόκρισή τους. Δυστυχώς, ανακοινώνουμε το τέλος του προγράμματος beta και δεν θα παρέχουμε πλέον υποστήριξη σε μελλοντικές εκδόσεις του Android ή των smartphone μας.

Είναι αυτονόητο ότι αυτή η ανακοίνωση θα απογοητεύσει πολλούς χρήστες, ειδικά προγραμματιστές που θα μπορούσαν να γράψουν, να συντάξουν και να δοκιμάσουν να μεταγλωττίσουν εφαρμογές Android απευθείας στα smartphone τους.