Το La Poste παραδίδει δέματα με drone σε 8 λεπτά στα βουνά

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η La Poste παραδίδει τώρα πακέτα με drone σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται στα περίχωρα της Γκρενόμπλ. Χρειάζονται μόνο 8 λεπτά για να ταξιδέψει ένα drone με τα 3 χλμ που χωρίζουν την πόλη Fontanil-Cornillon, στο Isère και το χωριό Mont-Saint-Martin. Αυτή η φουτουριστική υπηρεσία παράδοσης σώζει τους ανθρώπους παράδοσης σε 30 λεπτά ταξιδιού μέσω μιας ορεινής περιοχής που είναι δύσκολη η πρόσβαση οδικώς.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου από το Ταχυδρομείο, το drone χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της συνηθισμένης περιοδείας του ανθρώπου παράδοσης. Αυτός είναι ο λόγος που ήταν βαπτισμένος “Βοηθός του Παράδοση”. Στην πραγματικότητα τοποθετείται σε φορτηγό ειδικά εξοπλισμένο για το σκοπό αυτό, ενώ περιμένει να αναπτυχθεί. Κατά την απογείωση, η πλαϊνή πόρτα του οχήματος ανοίγει για να αφήσει το πεδίο ελεύθερο για το drone.

Με το πακέτο του σταθερά σταθερό, το drone θα ταξιδέψει στη συνέχεια στην επιθυμητή διαδρομή προς ένα ασφαλές τερματικό υποδοχής στο Mont-Saint-Martin, κοντά στο δημαρχείο. Το μηχάνημα έχει προγραμματιστεί να σύρει τη συσκευασία σε ένα ειδικό διαμέρισμα προστατευμένο από τη βροχή. Ένας υπάλληλος του Δημαρχείου θα λάβει στη συνέχεια ένα SMS ή ένα email για να του ενημερώσει ότι ένα πακέτο μόλις απορρίφθηκε. Το drone μετά επιστρέφει σοφά στο φορτηγό παράδοσης.

Διαβάστε επίσης: Amazon Prime Air – εδώ είναι το drone που θα παραδώσει τα πακέτα σας σε λιγότερο από 30 λεπτά

Σύμφωνα με τη La Poste, το drone που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία Atechsys είναι εξοπλισμένο με ηλιακούς συλλέκτες έτσι ώστε η μπαταρία της να μην εξαντλείται ηλεκτρισμός κατά τη διάρκεια της πτήσης. ” Δεν εκπέμπει CO2 σε αυτό το προστατευμένο φυσικό περιβάλλον » υπογραμμίζει την ανάρτηση. Πλήρως αυτόνομο, δεν χρειάζεται ανθρώπινη παρέμβαση για προσγείωση, πτώση του πακέτου και αναχώρηση. Το drone του Post προσφέρει εμβέλεια έως και 15 χλμ, περίπου 45 εκατομμύρια πτήσης, και μπορεί να μεταφέρει πακέτα με μέγιστο βάρος 2 κιλά.

Χωρίς παράδοση drone στην πόλη

Όπως επισημαίνει η Post, αυτή η υπηρεσία παράδοσης drone είναι πρωτίστως χρήσιμο σε ορεινές περιοχές που είναι δύσκολη η οδική πρόσβαση.«Για το άτομο παράδοσης, εκτός από την εξοικονόμηση χρόνου που δημιουργείται, είναι η μείωση του κινδύνου δρόμου σε επικίνδυνους και μερικές φορές δύσκολους δρόμους στα βουνά, ειδικά το χειμώνα. Για τον πελάτη, είναι η εγγύηση της παραλαβής του πακέτου του ακόμα και όταν ο δρόμος είναι αδιάβατος λόγω βροχόπτωσης » εξηγεί η εταιρεία.

Επομένως, η υπηρεσία θα περιορίζεται σε περιοχές όπου είναι δύσκολο να προσπελάσετε ένα φορτηγό. Στις πόλεις, οι αεροπορικές πτήσεις υπόκεινται επίσης σε πολύ αυστηρούς κανονισμούς. ” Δεν σκοπεύουμε να διανείμουμε πακέτα με drone σε αστικές περιοχές ». καταλήγει ένας εκπρόσωπος. Αυτό δεν είναι το πρώτο για την ανάρτηση. Από το 2016, το Groupe La Poste παραδίδει τακτικά δέματα μέσω drone στο Var μεταξύ St Maximin la Sainte Baume και Pourrières.