Το iPhone 12 του 2020 θα κοστίσει περισσότερο αλλά “όχι πάρα πολύ”

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 1 Απριλίου 2020 στις 15 ώρες και 57 λεπτά

Το iPhone 12 θα κυκλοφορήσει σε λιγότερο από ένα χρόνο, αλλά ήδη, τα σχέδια της Apple αποκαλύπτονται σταδιακά. Είναι πλέον βέβαιο ότι τα μοντέλα 2020 θα έχουν 5G και πολλοί άνθρωποι φοβούνται μια ήδη πολύ απότομη αύξηση των τιμών, ειδικά αφού ανακοινωθεί ένα ολοκαίνουργιο σχέδιο. Ναι, τα iPhone 2020 θα είναι πιο ακριβά, αλλά «όχι πάρα πολύ», σύμφωνα με έναν κορυφαίο αναλυτή.

Τα iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max βγήκαν για μόλις δύο μήνες, αλλά όλα τα μάτια είναι ήδη στα διάδοχά τους. Το 2020, η Apple θα λανσάρει τουλάχιστον 4 iPhone, όλα συμβατά με 5G. Θα έχουν επίσης ένα νέο μεταλλικό σχέδιο εμπνευσμένο από το σχεδιασμό του iPhone 4. Είναι επίσης ένα ζήτημα ” νέες μέθοδοι διάτμησης και χύτευσης με έγχυση καθώς και ζαφείρι ή γυάλινο μέρος » για τα επόμενα iPhone. Τόσοι πολλοί παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση των τιμών.

Σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo, τα στοιχεία που συνδέονται με αυτές τις εξελίξεις θα έχουν κόστος μεταξύ 30 $ και 100 $ ανάλογα με τα μοντέλα. Ωστόσο, η Apple δεν προτίθεται να μεταφέρει αυτά τα κόστη στις τελικές τιμές. Τουλάχιστον, όχι στο σύνολό του για να περιορίσουν την επιδημία τους.

iPhone 12: μια «λογική» αύξηση τιμών το 2020

Πώς θα καταφέρει η Apple να απορροφήσει το αυξημένο κόστος που σχετίζεται με iPhone 12 ; Ο Kuo λέει ότι αυτό θα γίνει με τη μείωση των δαπανών στην αλυσίδα εφοδιασμού και κυρίως με εφάπαξ χρεώσεις που καταβάλλονται στους προμηθευτές. Στην πραγματικότητα, εκτός από την καταβολή του μοναδιαίου κόστους κάθε στοιχείου, η εταιρεία πληρώνει ένα σταθερό ποσό που αντιστοιχεί στο κόστος μηχανικής και Ε & Α. Οι πληρωμές εφάπαξ χρεώσεων βοήθησαν συχνά να γίνουν οι συνεργασίες πιο οικονομικά βιώσιμες για τους προμηθευτές, ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι όταν η ζήτηση για iPhone μειώθηκε.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η Apple εξετάζει τώρα έναν διετή κύκλο για τα iPhone, ο Kuo εξηγεί ότι η Apple θα είναι σε θέση να πείσει πιο εύκολα τους συνεργάτες της να μειώστε το ποσό αυτών των χρεώσεων ανάντη και εστιάστε στον όγκο των ροών με την πάροδο του χρόνου ως αποζημίωση. Η νέα σημείωση του αναλυτή επιβεβαιώνει έτσι ότι το νέο πλαίσιο και τα υλικά του επόμενου iPhone θα κοστίσουν πολύ περισσότερο την Apple. Ο σχεδιασμός λοιπόν υπόσχεται να είναι εξαιρετικός. Προστέθηκε σε αυτό είναι η άφιξη του 5G που θα αυξήσει περαιτέρω το κόστος του iPhone 2020. Ωστόσο, δεν υπάρχει δραστική αύξηση των τιμών στο πρόγραμμα.

Πηγή: Φήμες για Mac