Το iPhone 11 υποστηρίζει WiFi 6: εξαιρετικά γρήγορα ασύρματα δίκτυα τελικά θα εκδημοκρατιστούν

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το iPhone 11 δεν είναι το πρώτο smartphone που υποστηρίζει WiFi 6. Αλλά είναι η πρώτη συσκευή στη σειρά Apple, μια εταιρεία που είναι γνωστό ότι έχει την ικανότητα να ωθήσει την υιοθέτηση αναδυόμενων τεχνολογιών. Τι να ελπίζουμε για έναν ταχύτερο εκδημοκρατισμό, ενώ η αγορά φαίνεται να βρίσκεται στα σπάργανα.

Pixabay + Phonandroid

Καθώς διαβάζετε αυτόν τον τίτλο, πιθανότατα έχετε πει στον εαυτό σας ότι υπερβάλλουμε: η βιομηχανία τεχνολογίας δεν περιμένει την Apple να πιέσει για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών. Και θα έχετε εν μέρει δίκιο – συμπεριλαμβανομένου του WiFi 6 που είναι το κύριο θέμα αυτού του άρθρου. Τα Galaxy S10 και Note 10 ήταν πράγματι όλα συμβατά με την τεχνολογία, πριν από την κυκλοφορία του iPhone 11. Και επιπλέον, η Qualcomm εφάρμοσε εγγενή υποστήριξη για WiFi 6 στα Snapdragon 855 SoCs, τα οποία οι κατασκευαστές είναι στη συνέχεια ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν. να εφαρμόσει.

Το iPhone 11 υιοθετεί WiFi 6: Η Apple θέλει να εκδημοκρατίσει την τεχνολογία

Ωστόσο, τα περισσότερα άλλα smartphone που χρησιμοποιούν το Snapdragon 855 δεν υποστηρίζουν ακόμη το WiFi 6 – πιθανώς λόγω του κόστους εφαρμογής του και των λίγων δρομολογητών που είναι εξοπλισμένοι με αυτήν την τεχνολογία στην αγορά το 2019. Ξαφνικά, μετά τη Samsung, η Apple de facto ο δεύτερος μεγάλος παίκτης στην αγορά που κινδυνεύει να σπρώξει την τεχνολογία WiFi 6 σε smartphone. Και γνωρίζοντας την Apple, αυτό δεν είναι ασήμαντο.

Η Apple δεν είναι απαραίτητα ο πρώτος παίκτης στην αγορά που υιοθετεί σημαντικές τεχνολογικές επιλογές. Αλλά όταν η εταιρεία με το μήλο παίρνει μια κατεύθυνση, είναι σαν να φυσούσε ένας νέος άνεμος σε ένα ολόκληρο μέρος της βιομηχανίας. Έτσι, η Apple ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που κάλυψαν τις συσκευές τους με μέταλλο (συχνά ανοδιωμένο) – κάτι που έχει γίνει κοινό σε υπολογιστές υψηλής τεχνολογίας και πολλές μάρκες και σειρές smartphone.

Είναι επίσης ο πρώτος που πήρε, σωστά ή λανθασμένα, την απόφαση να αφαιρέσετε το jack jack από smartphone – δεν ήταν ποτέ τόσο σπάνιο στον κλάδο από ό, τι στα μέσα του 2019. μπορεί επίσης να μιλήσει για την μάλλον διχαστική ιδέα της τοποθέτησης μιας εγκοπής στις οθόνες (ο πολλαπλασιασμός των ψωμιών έχει πράγματι λάβει χώρα μεταξύ του ανταγωνισμού Android μετά την κυκλοφορία του iPhone X) ή ακόμη και του USB τύπου C με το Thunderbolt 3 σε υπολογιστές, κάτι που γίνεται όλο και πιο κοινό – ενώ η Apple αποτέλεσε αντικείμενο κοροϊδίας όταν κυκλοφόρησε το MacBook Pro 2016 που διαθέτει μόνο αυτόν τον νέο τύπο θύρας.

Η Apple δεν πηγαίνει για τα πάντα: η υιοθέτηση του 5G, για παράδειγμα, δεν βρίσκεται ακόμη στην ατζέντα, πιθανώς, εν μέρει, λόγω της αργής διάθεσης των δικτύων. Ξαφνικά, είναι αδύνατο να μην φανταστούμε μια επιτάχυνση στην υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας WiFi 6 με την είσοδο του iPhone 11 στην αρένα. Ως υπενθύμιση, το WiFi 6 (802.11ax) είναι η επόμενη γενιά εξαιρετικά γρήγορων ασύρματων δικτύων: θεωρητικές μέγιστες ταχύτητες 9,6 Gb / s, χαμηλότερος λανθάνων χρόνος και πάνω από όλα η δυνατότητα διαχείρισης ενός πολύ μεγαλύτερου αριθμού ταυτόχρονων συνδέσεων. – με τεχνολογίες όπως MU-MIMO και beamforming.

Διαβάστε επίσης: WiFi 6 – πώς θα υπερισχύσει το εξαιρετικά γρήγορο ασύρματο δίκτυο από το 2020

Θα πρέπει επίσης να επιτρέπει πολύ μικρότερο αντίκτυπο στην αυτονομία των συσκευών που το υποστηρίζουν. Προς το παρόν, εκτός από τα smartphone που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, μπορούμε να αναφέρουμε μόνο μια χούφτα συμβατών δρομολογητών, συμπεριλαμβανομένων των Netgear Nighthawk AX4, AX8 και AX12 ή των Asus RT-AX88U, ROG Capture GT-AX11000 και TP -LINK Archer AX6000 και AX11000.