Το iPhone 11 θα είναι εξοπλισμένο με Apple R1, έναν δεύτερο επεξεργαστή για την υποστήριξη του A13 SoC

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το iPhone 11 θα είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Apple R1 που προορίζεται να υποστηρίξει το Apple 13 SoC, αποκαλύπτει τον πηγαίο κώδικα του iOS 13. Υποτίθεται ότι αντικαθιστά το Apple M12 προηγούμενων iPhone, αυτό το νέο τσιπ θα είναι ιδιαίτερα υπεύθυνο για την επεξεργασία των δεδομένων που συλλέγονται από το GPS, το επιταχυνσιόμετρο, τον αισθητήρα φωτός και τα μικρόφωνα των νέων smartphone της Apple.

Οι συνάδελφοί μας από το MacRumors έχουν ανακαλύψει νέες πληροφορίες σχετικά με το φύλλο δεδομένων του iPhone 11 στην τελευταία έκδοση του iOS 13. Αντί για τον M12, που βρίσκεται στο A12 SoC του iPhone XS και XR, της νέας γενιάς του SoC (σύστημα σε chip) που αναπτύχθηκε από την Apple θα ενσωματωθεί έναν συμπολυτή R1.

Διαβάστε επίσης: iPhone 11 – δεν υπάρχει αντίστροφη ασύρματη φόρτιση ή υποστήριξη Apple Pencil;

Η Apple θα είχε εξοπλίσει το iPhone 11 με έναν νέο συμπεξεργαστή για να επικοινωνήσει με την Apple Tag

Ο ενσωματωμένος συνεπεξεργαστής πρέπει να επιτρέπει ανακουφίστε το A13 SoC με την επεξεργασία όλων των δεδομένων που σχετίζονται με τους αισθητήρες iPhone 11. Εν ολίγοις, αυτός ο πρόσθετος επεξεργαστής βοηθά το τερματικό να εντοπιστεί σωστά στο διάστημα. Αυτό συνέβαινε ήδη με τους συνεπεξεργαστές εύρους Μ, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στο SoC των iPhone για αρκετές γενιές.

Επιπλέον, ο R1 συνεπεξεργαστής θα είναι εξοπλισμένος με μονάδα επεξεργασίας που ειδικεύεται στον υπολογισμό των αποστάσεων, τα δεδομένα που καταγράφονται από Σύνδεση Bluetooth 5.1, Ultra Wide Band, μια τεχνική ασύρματης επικοινωνίας, καθώς και οι πληροφορίες που συλλέγονται από τους αισθητήρες φωτογραφιών του smartphone. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα δεδομένα που υποβάλλονται σε επεξεργασία από το R1 θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ιδίως για το ARKit, το πλαίσιο για την ανάπτυξη εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας που προσφέρει η Apple. Εδώ και αρκετά χρόνια, η εταιρεία Cupertino έκανε πράγματι την αιχμή του αιχμή της επαυξημένης πραγματικότητας.

Σύμφωνα με MacRumors, το τσιπ R1 ενσωματώνει πολλούς περισσότερους αισθητήρες από τα συστατικά Μ για να επιτευχθεί πιο ακριβείς αναγνώσεις τοποθεσίας iPhone. Δεν αποτελεί έκπληξη όταν γνωρίζετε ότι τοApple Tag, το αντικείμενο παρακολούθησης της επωνυμίας, αναμένεται να παρέχει ακρίβεια τοποθεσίας έως και 10 εκατοστά. Εξοπλισμένο με ένα τσιπ NFC, το αξεσουάρ θα επιτρέπει στους χρήστες του iOS να βρίσκουν εύκολα ένα αντικείμενο, όπως ένα πλήθος κλειδιών, για παράδειγμα, εκπέμποντας μικρά σήματα που προορίζονται για λήψη από το iPhone, το iPad ή το Apple Watch.

Η Apple Tag θα παρουσιαστεί ως μέρος της βασικής σημείωσης την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019. Τέλος πάντων, η ενσωμάτωση αυτού του επεξεργαστή R1 θα μπορούσε ακόμα να έχει μερικές εκπλήξεις για εμάς. Τα λέμε απόψε στις 7 μ.μ. για να ανακαλύψετε τα νέα iPhone μαζί μας.