Το iPhone 11 εξακολουθεί να διατίθεται με τον ίδιο φορτιστή 5W με το 10χρονο iPhone 4

Phonandroid : actu Android et High-tech

Οι κριτικοί δεν φαίνεται να φτάνουν στην Apple. Στο κουτί του iPhone 11, η μάρκα Apple συνεχίζει να παρέχει τον ίδιο φορτιστή 5W με το iPhone 4. Για ένα smartphone που πωλείται πάνω από 800 ευρώ, το χάπι δυσκολεύεται να περάσει.

Όπως κάθε χρόνο, το βασικό σημείωμα της Apple ήταν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον γαλαξία υψηλής τεχνολογίας. Χωρίς λάμψη, η εταιρεία της Καλιφόρνιας παρουσίασε τρία νέα iPhone: 11, 11 Pro και 11 Pro Max. Ενώ τα δύο κορυφαία μοντέλα διαθέτουν γρήγορο φορτιστή 18W, το iPhone 11 έχει να κάνει με έναν 10χρονο φορτιστή 5W.

iPhone 11: Η Apple και η εξοικονόμηση

Ένας άξιος διάδοχος του iPhone Xr, το iPhone 11 παρουσιάζεται ως το πιο προσιτό μοντέλο στη νέα σειρά. Στόχος για την Apple: να καταστήσει τις τελευταίες τεχνολογίες της προσβάσιμες σε λιγότερο καλά εφοδιασμένα χαρτοφυλάκια. Σε χαρτί, η πρόταση φαίνεται αρκετά αποδεκτή: το iPhone 11 ενσωματώνει ένα καλό μέρος των στοιχείων της έκδοσης Pro με εξαίρεση την κάμερα. Ωστόσο, ο λογαριασμός παραμένει απότομος: 809 ευρώ για την έκδοση 64 GB.

Σε αυτήν την τιμή, οι καταναλωτές δικαιούνται να περιμένουν τα βασικά ενός smartphone υψηλού επιπέδου του 2019. Μεταξύ αυτών, βρίσκουμε γρήγορη φόρτιση. Προφανώς, η Apple δεν φαίνεται να το βλέπει με τον ίδιο τρόπο.

Αν και το iPhone 11 είναι συμβατό με γρήγορη φόρτιση, ο παρεχόμενος φορτιστής δεν σας επιτρέπει να το εκμεταλλευτείτε. Ωστόσο, επικρίθηκε για αυτήν την πρακτική με την κυκλοφορία του iPhone Xr, Η μάρκα της Apple συνεχίζει να περιλαμβάνει φορτιστή 5W παρέχονται για πρώτη φορά με το iPhone 4 που κυκλοφόρησε στις… Ιούνιος 2010. Επομένως, οι χρήστες του iPhone 11 θα πρέπει να βάλουν τα χέρια τους στις τσέπες τους εάν θέλουν να επωφεληθούν από τη γρήγορη φόρτιση. Ο αμερικανικός γίγαντας έπρεπε επίσης να αντιμετωπίσει την επίθεση των καταναλωτών όταν αφαιρέθηκε η υποδοχή 3,5 mm. Από το iPhone 8, όλα τα iPhone παραδίδονται χωρίς προσαρμογέα jack / lightning.

Σε μια εποχή που τα smartphone κοστίζουν 300 ευρώ με γρήγορη φόρτιση, Οι εξοικονομήσεις της Apple πλησιάζουν το να είναι γελοίες. Ωστόσο, η εταιρεία θα έκανε λάθος να αλλάξει τις συνήθειές της: πέρυσι, οι καταναλωτές έσπευσαν στο iPhone Xr παρά το μεγάλο αυτό ελάττωμα.