Το iPhone φτάνει τα 13 και πλησιάζει 2 δισεκατομμύρια μονάδες που πωλούνται παγκοσμίως

Phonandroid : actu Android et High-tech

Στις 9 Ιανουαρίου, το αρχικό iPhone γιόρτασε τα 13α γενέθλιά του. Μια περίοδος κατά την οποία η Apple θα είχε πουλήσει περισσότερα από 1,7 δισεκατομμύρια τηλέφωνα. Σύμφωνα με χρηματοοικονομικούς αναλυτές, η Apple θα μπορούσε να πουλήσει 195 εκατομμύρια κατά το οικονομικό έτος 2020, φθάνοντας τα 1,9 δισεκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι η Apple θα ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2021.

Το πρωτότυπο iPhone και ο μακρινός διάδοχός του το iPhone 11 Pro

Είτε είστε οπαδός της μάρκας Apple είτε όχι, η επιτυχία του iPhone είναι αναμφισβήτητη. Το smartphone της Apple αυξάνεται στην κατάταξη των καλύτερων πωλητών στον κόσμο κάθε χρόνο (αν όχι στην πρώτη, είναι στα ακόλουθα δύο). Και το αρχικό μοντέλο επαναπροσδιόρισε τη σύγχρονη τηλεφωνία και δημιούργησε το οικοσύστημα εφαρμογών.

Διαβάστε επίσης: iPhone 11, Pro και Pro Max: οι πωλήσεις τους θα μειώσουν το μερίδιο αγοράς του Android στη Γαλλία

Αυτή την εβδομάδα, στις 9 Ιανουαρίου ακριβώς, το αρχικό iPhone γιόρτασε την 13η επέτειό του. Ήταν στο συνέδριο Macworld του 2007 που ο Steve Jobs ανέβηκε στη σκηνή για να παρουσιάσει μια συσκευή που συνδυάζει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, την κινητή τηλεφωνία και την ακρόαση μουσικής. Δεδομένου ότι το smartphone (συνολικά, όχι μόνο το iPhone) έχει λάβει θέση πολύ πέρα ​​από τις τρεις εικονικές του χρήσεις: κοινωνικά δίκτυα, βίντεο, παιχνίδια, γεωγραφική τοποθεσία κ.λπ. Και το iPhone παραμένει ένας από τους πιο εμβληματικούς εκπροσώπους του.

Διαβάστε επίσης: Η Apple πούλησε 900 εκατομμύρια iPhone παγκοσμίως από το 2007

Ένα εικονίδιο που συνεχίζει να πωλείται αρκετά καλά, επομένως, ανάλογα με το έτος, περίπου 200 εκατομμύρια μοντέλα πουλήθηκαν. Τα ακριβή στοιχεία δεν κοινοποιούνται πλέον από την εταιρεία, καθώς δεν είναι πλέον τόσο εύγλωττα. Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Apple θα είχε πουλήσει 186 εκατομμύρια κατά το οικονομικό έτος 2019 (έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019) και αναμένεται να πουλήσει 195 εκατομμύρια το οικονομικό 2020 (μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο).

Τα δύο δισεκατομμύρια iPhone πουλήθηκαν έφτασαν το 2021

Έτσι, στο τέλος της τρέχουσας χρήσης, Η Apple θα έφτανε τα 1,9 δισεκατομμύρια smartphone που πωλήθηκαν από το 2007. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία Cupertino θα πρέπει να υπερβεί τα 2 δισεκατομμύρια μονάδες που πωλήθηκαν κατά τη χρήση 2021 (σίγουρα το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους). Σημειώστε ότι οι προηγούμενες προβλέψεις από τους ίδιους αναλυτές επικεντρώθηκαν περισσότερο στο 2020. Αλλά αυτό καθυστέρησε λόγω της μείωσης των πωλήσεων iPhone το 2019.

Διαβάστε επίσης: Η Apple ανακοινώνει μείωση των εσόδων από το iPhone

Θυμηθείτε ότι η Apple ξεπέρασε ένα δισεκατομμύριο smartphone που πωλήθηκαν το καλοκαίρι του 2016. Είτε σε εννέα χρόνια. Τα επόμενα δισεκατομμύρια αναμένεται να ξεπεραστούν σε πέντε χρόνια. Επομένως, η προθεσμία συντομεύτηκε σημαντικά. Ωστόσο, με δεδομένες τις τρέχουσες δυσκολίες, δεν είναι βέβαιο ότι η εταιρεία φτάνει τα 3 δισεκατομμύρια.