Το iOS 13 είναι ήδη εγκατεστημένο σε 50% των iPhone σε κυκλοφορία, το iPadOS στο 33% των iPad

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το iOS 13 περνά ένα σημαντικό ορόσημο: Η Apple αποκαλύπτει ότι είναι εγκατεστημένη στο 50% των iPhone – ένα ποσοστό που αυξάνεται στο 55%, αν λάβουμε υπόψη μόνο τα iPhone που κυκλοφόρησαν πριν από τέσσερα χρόνια. Το iPadOS φτάνει το 33% των iPad. Η Apple δείχνει και πάλι την ικανότητά της να ενημερώνει 1,4 δισεκατομμύρια συσκευές σε χρόνο ρεκόρ.

Η Apple διαθέτει περισσότερες από 1,4 δισεκατομμύρια συσκευές (iPhone, iPod, iPad, Apple Watch, Apple TV, HomePod…) σε κυκλοφορία – συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 900 εκατομμυρίων iPhone. Ένα πάρκο που η εταιρεία γνωρίζει τώρα πώς να ενημερώσει σε χρόνο ρεκόρ: Η Apple μόλις αποκάλυψε εντυπωσιακά στοιχεία σχετικά με την υιοθέτηση των τελευταίων εκδόσεων iOS και iPadOS.

iOS 13, iPadOS: Η Apple σπάζει νέα ρεκόρ ταχύτητας στην υιοθέτηση ενημερώσεων

Η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS 13 για το iPhone είναι διαθέσιμη μόνο στο ευρύ κοινό από τις 19 Σεπτεμβρίου 2019, η οποία ήταν μόνο 28 ημέρες κατά τη στιγμή αυτής της γραφής. Ωστόσο, το 50% των iPhone που κυκλοφορούν έχουν ήδη ενημερωθεί. Ένας αριθμός που αυξάνεται ακόμη και στο 55% εάν λάβουμε υπόψη το iPhone ηλικίας κάτω των 4 ετών (iPhone 6s / Plus, iPhone SE, iPhone 7 / Plus, iPhone 8 / Plus, iPhone X, iPhone XR, iPhone XS / Μέγιστο, iPhone 11, iPhone 11 Pro / Max).

Πέρα από το iOS 13, το 41% ​​των iPhone και iPad εξακολουθούν να είναι κάτω από το iOS 12 και το 9% είναι σε παλαιότερη έκδοση του iOS. Ωστόσο, όταν το ιόν συγκρίνει το ποσοστό υιοθέτησης του iOS 13 με εκείνο του iOS 12, βλέπουμε ότι και πάλι φέτος, η Apple μπόρεσε να ενημερώσει το στόλο των συσκευών της ακόμα πιο γρήγορα: το iOS 12 είχε ρυθμό Υιοθέτηση 53% σε συσκευές ηλικίας κάτω των 4 ετών, στο ίδιο στάδιο πέρυσι.

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι τα στατιστικά στοιχεία για το iOS 12 συνδυάζουν τα στοιχεία για τα iPads, κάτι που δεν ισχύει πλέον στο iOS 13, καθώς η Apple αποφάσισε να κάνει την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος για iPad πιο αυτόνομη, φτάνοντας στο σημείο επανασυνδέστε αυτό το λειτουργικό σύστημα “iPadOS”. Ξεκίνησε την επόμενη εβδομάδα, 24 Σεπτεμβρίου 2019, το iPadOS είναι πλέον εγκατεστημένο στο 33% των tablet της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Η Google απαιτεί το Android 10 να είναι προεγκατεστημένο σε όλα τα smartphone που ξεκίνησαν μετά τον Ιανουάριο του 2020

Ένα ποσοστό που αυξάνεται στο 41% ​​όταν λαμβάνουμε υπόψη μόνο τα iPad που κυκλοφόρησαν πριν από λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Το 51% των iPad σε κυκλοφορία εκτελείται σε iOS 12, ενώ το 16% από αυτά εκτελείται σε παλαιότερη έκδοση του iOS. Τι πιστεύετε για αυτά τα στοιχεία; Πιστεύετε ότι το οικοσύστημα Android μπορεί ποτέ να επιτύχει την ίδια απόδοση όταν πρόκειται για ενημερώσεις; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.