Το Instagram σάς δίνει μεγαλύτερο έλεγχο στην κοινή χρήση των προσωπικών σας δεδομένων

Phonandroid : actu Android et High-tech

Καλά νέα για τους χρήστες του Instagram: θα μπορούν εύκολα να ανακαλέσουν τα δικαιώματα που χορηγούνται σε εφαρμογές τρίτων. Και όταν συνδέσουν τον λογαριασμό τους Instagram με μια άλλη εφαρμογή, θα εμφανιστεί μια λίστα με όλα τα απαραίτητα δικαιώματα. Τι καλύτερο έλεγχο των προσωπικών δεδομένων που μοιράζονται με αυτές τις ίδιες εφαρμογές.

Instagram

Σίγουρα, οι ομάδες τουΊνσταγκραμ μην είσαι αδρανής αυτές τις μέρες. Από τις αρχές του μήνα, το κοινωνικό δίκτυο ξεκίνησε το Threads, τα μηνύματά του απαγορεύτηκαν σε αγνώστους, αύξησαν την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού ψαρέματος χρησιμοποιώντας μια νέα μέθοδο και ακόμη και διέγραψαν τη σελίδα συνδρομητών που επέτρεψε να κατασκοπεύουν τους χρήστες του. οι φιλοι. Ο επόμενος στόχος της πλατφόρμας: να δώσει στους χρήστες περισσότερη δύναμη σε δεδομένα που μοιράζονται με εφαρμογές τρίτων.

Περισσότερη ισχύς και μεγαλύτερη διαφάνεια

Μέσω μιας ανάρτησης ιστολογίου το Instagram παρουσίασε τα σχέδιά του: «Είναι σημαντικό να προστατεύουμε τα δεδομένα που μοιράζονται οι άνθρωποι μαζί μας. Θέλουμε επίσης να δώσουμε στους ανθρώπους περισσότερο έλεγχο των δεδομένων που μοιράζονται με άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παρουσιάζουμε νέες δυνατότητες εντός εφαρμογής για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε περισσότερο έλεγχο στα δεδομένα που μοιράζεστε με τρίτους μέσω του Instagram. Οι εφαρμογές και οι ιστότοποι τρίτων προσφέρουν συχνά την επιλογή “Εισαγωγή φωτογραφιών από το Instagram” ή “Σύνδεση / Σύνδεση στο Instagram”. Για παράδειγμα, εφαρμογές που σας επιτρέπουν να εκτυπώνετε εύκολα τις φωτογραφίες σας στο Instagram ή να σας βοηθούν να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο. Αφού συνδέσετε τον λογαριασμό σας σε μια υπηρεσία τρίτου μέρους, μπορείτε να τους δώσετε πρόσβαση σε ορισμένες πληροφορίες στο προφίλ σας, όπως το όνομα χρήστη και οι φωτογραφίες σας. Ξεκινώντας σήμερα, διευκολύνουμε τη διαχείριση όλων των υπηρεσιών τρίτων ότι οι χρήστες συνδέονται στον λογαριασμό τους στο Instagram. “

Οι ενημερώσεις θα κυκλοφορήσουν σταδιακά τους επόμενους μήνες, σε Android και iOS. Συγκεκριμένα, αυτή η βελτιωμένη ισχύς έχει τη μορφή νέων καρτελών στις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Στην ενότητα “Ασφάλεια”, οι χρήστες μπορούν εύκολα να ταξινομήσουν όλες τις υπηρεσίες τρίτων που συνδέονται με τον λογαριασμό τους. Εάν αποφασίσουν να διαγράψουν ένα, φυσικά δεν θα έχει πλέον πρόσβαση στις πληροφορίες. Επιπλέον, όταν ένα τρίτο μέρος ζητά εξουσιοδότηση, ο χρήστης θα βλέπει σαφώς όλα τα απαιτούμενα δεδομένα και θα έχει την επιλογή να ακυρώσει ή να επιτρέψει την πρόσβαση ανά πάσα στιγμή.