Το Instagram καταργεί τη σελίδα συνδρομητών που χρησιμοποιούσαν κατασκοπεία φίλων

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 9 Οκτωβρίου 2019 στις 12 ώρες και 58 λεπτά

Το Instagram καταργεί μια δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να κατασκοπεύουν τις δραστηριότητες των φίλων τους. Μερικοί το χρησιμοποιούσαν τακτικά για να παρακολουθούν όλες τις δραστηριότητες των επαφών τους στο κοινωνικό δίκτυο: επισημάνσεις “μου αρέσει”, σχόλια, νέες συνδρομές κ.λπ. Το Instagram μόλις ανακοίνωσε ότι η λειτουργία θα καταργηθεί σταδιακά σε μια μελλοντική ενημέρωση.

Η λειτουργία υπάρχει στην εφαρμογή Instagram από το 2011. Ωστόσο, οι περισσότεροι χρήστες δεν γνώριζαν την ύπαρξή της. Εκείνοι που το γνώριζαν τακτικά το χρησιμοποιούσαν κατασκοπεύστε τις δραστηριότητες των ανθρώπων που ακολουθούν. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο καρδιάς στο μενού στο κάτω μέρος της εφαρμογής, προσφέρει δύο καρτέλες: “Συνδρομητής” και “Εσείς”. Μεταβαίνοντας στην πρώτη καρτέλα, θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε μια λίστα με όλες τις δραστηριότητες των ατόμων που ακολουθούμε: σχόλια, επισημάνσεις “μου αρέσει”, νέες φιλίες ή νέες συνδρομές κ.λπ.

Instagram: δεν θα είναι πλέον δυνατό να γνωρίζουμε τι κάνουν οι φίλοι σας

Ο διαχειριστής προϊόντων Instagram Vishal Shah είπε στο BuzzFeed ότι αυτή η δυνατότητα θα καταργηθεί σε μελλοντική ενημέρωση. Είναι από το 2011 και συχνά ξεχωρίζει για τη δημιουργία ενοχλητικών καταστάσεων. Για παράδειγμα, μια σύζυγος που ανακάλυψε μέσω αυτού ότι ο σύζυγός της άρεσε τακτικά φωτογραφίες μοντέλων με μπικίνι ή καθολικός ιερέας, των οποίων οι οπαδοί παρατήρησαν ότι του άρεσε φωτογραφίες γκέι πορνοστάρ.

Διαβάστε επίσης : Το Instagram λανσάρει το Threads, τα μηνύματά του απαγορεύονται στους ξένους

Αυτό το χαρακτηριστικό υπονόμευσε πραγματικά το Απόρρητο χρήστη Instagram και το χειρότερο είναι ότι πολλοί δεν ήξεραν ότι υπήρχε. Αυτός είναι επίσης ένας από τους λόγους για την εγκατάλειψή του. Σύμφωνα με τον Vishal Shah, δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου. Η λειτουργία του μοιάζει πολύ με τη λειτουργία ιστορικού δραστηριοτήτων Facebook, με τη διαφορά ότι δεν είναι προσβάσιμη στο κοινό, αλλά μόνο στον κάτοχο του λογαριασμού που μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να έχει μια παγκόσμια προβολή όλων των δραστηριότητες.