Το Instagram καταπολεμά το ηλεκτρονικό ψάρεμα με μια νέα μέθοδο, αλλά αρκεί;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Προκειμένου να καταπολεμήσει το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing), το Instagram έθεσε σε εφαρμογή πρόσθετη προστασία για τους χρήστες του, οι οποίοι θα μπορούν τώρα να ελέγχουν εύκολα αν το μήνυμα που λαμβάνεται προέρχεται από το κοινωνικό δίκτυο.

instagram

Ακόμα και το 2019, το ηλεκτρονικό ψάρεμα συνεχίζει να έχει το φόρο του. Επιπλέον, εάν όπως πολλοί άνθρωποι, πιστεύετε ότι αυτό το είδος απάτης επηρεάζει μόνο τους αφελείς, η Google προσφέρει μια δοκιμή που αποκαλύπτει την ικανότητά σας να εντοπίζετε παγίδες που θα μπορούσαν να σας κάνουν να αλλάξετε γνώμη. ΤΕΛΟΣ παντων, Το Instagram λαμβάνει σοβαρά υπόψη το ηλεκτρονικό ψάρεμα και προσφέρει νέα βοήθεια στους χρήστες του.

Συγκεκριμένα, αυτό λαμβάνει τη μορφή επίσημης λίστας email από το Instagram. Με τις ημέρες των αγενών και πλαστών μηνυμάτων ηλεκτρονικού “ψαρέματος”, μερικές φορές καθίσταται δύσκολο να διαπιστωθεί εάν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι γνήσιο ή δόλιο. Η καρτέλα ασφαλείας της εφαρμογής παραθέτει τώρα επίσημα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται από την εταιρεία.

Το ηλεκτρονικό ψάρεμα δεν είναι στην πραγματικότητα το πραγματικό πρόβλημα με αυτά τα δίκτυα

Αυτή η λίστα βασίζεται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με την ασφάλεια που διανέμονται από το Instagram τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Μια δευτερεύουσα καρτέλα εμφανίζει επίσης μια λίστα μηνυμάτων που δεν σχετίζονται με την ασφάλεια, όπως ανακοινώσεις νέων λειτουργιών. Έτσι, εάν το Instagram σάς στείλει ένα μήνυμα που σας καλεί να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας, θα μπορείτε απλά να ελέγξετε αν ο τελευταίος είναι πιστοποιημένος ή όχι.

Ωστόσο, παρόλο που αυτό εξακολουθεί να είναι καλό μέτρο, το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing) επηρεάζει μόνο έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετώπισαν αυτά τα δίκτυα τους τελευταίους μήνες οφείλονται άμεσα σε αυτά.. Αυτό είναι για παράδειγμα το Facebook, το οποίο αποκάλυψε τα δεδομένα 540 εκατομμυρίων χρηστών στο Amazon τον περασμένο Απρίλιο. Πιο πρόσφατα, τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία άφησε 419 εκατομμύρια αριθμούς τηλεφώνου στο έλεος των χάκερ.

Εν πάση περιπτώσει, αυτή η νέα λειτουργία είναι μέρος της όψης που επιθυμεί να προστατεύσει τους χρήστες του από το Instagram. Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, το κοινωνικό δίκτυο κυκλοφόρησε επίσης το Threads, ένα μήνυμα που απαγορεύεται στους ξένους που υποτίθεται ότι αυξάνουν την ιδιωτικότητα και την εγγύτητα..

Πηγή: Engadget