Το Instagram θα σας ειδοποιήσει εάν δημοσιεύσετε “δυνητικά προσβλητικό” περιεχόμενο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 17 Δεκεμβρίου 2019 στις 14 ώρες και 14 λεπτά

Το Instagram λανσάρει μια νέα δυνατότητα για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής παρενόχλησης. Από τις 17 Δεκεμβρίου 2019, οι χρήστες θα λάβουν μια ειδοποίηση εάν πρόκειται να δημοσιεύσουν προσβλητικό περιεχόμενο. Για να εντοπίσει αυτούς τους προσβλητικούς υπότιτλους, το Instagram βασίζει την ανάλυσή του σε όλο το προσβλητικό περιεχόμενο που είχε αναφερθεί προηγουμένως από χρήστες του Διαδικτύου.

Το Instagram λανσάρει μια νέα λειτουργία την Τρίτη Δεκεμβρίου 2019 για την καταπολέμηση της διαδικτυακής παρενόχλησης. Τώρα οι χρήστες που πρόκειται να δημοσιεύσουν προσβλητικό περιεχόμενο θα λάβουν μια ειδοποίηση από το Instagram. Στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμες πολλές επιλογές: ελέγξτε τη δημοσίευσή τους και αλλάξτε το κείμενο, μια επιλογή “Μάθετε περισσότερα” ή απλώς αγνοήστε το σχόλιο από το κοινωνικό δίκτυο.

Ξεκινώντας σήμερα, διαθέτουμε μια λειτουργία που ειδοποιεί τους χρήστες όταν η λεζάντα τους μπορεί να θεωρηθεί προσβλητική », Το Instagram εξηγεί σε δελτίο τύπου. ” Τους δίνει την ευκαιρία να σκεφτούν πριν δημοσιεύσουν “, προσθέτει η εταιρεία. Αυτή η νέα δυνατότητα βασίζεται στο Restrict, μια άλλη λειτουργία που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2019. Με το Restrict, οι χρήστες μπορούν να προστατευτούν από προσβλητική και καταχρηστική γλώσσα ενεργοποιώντας αυτό το εργαλείο. Η τεχνητή νοημοσύνη εντοπίζει κακόβουλα σχόλια και τα αποκλείει. Βασίζει την ανάλυσή της σε όλα τα κακόβουλα μηνύματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως στην πλατφόρμα.

Διαβάστε επίσης: Instagram για να αντιγράψετε τις καλύτερες δυνατότητες του TikTok

Το Instagram επισημαίνει το ” πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα “ of Restrict, και ελπίζω ότι αυτή η νέα λειτουργία θα έχει την ίδια απόδοση. Για αρκετό καιρό τώρα, το κοινωνικό δίκτυο εντείνει τις ενέργειες για την προστασία των χρηστών του, ειδικά των νεότερων. Από τις αρχές Δεκεμβρίου 2019, το Instagram επέβαλε επιτέλους ένα όριο ηλικίας για εγγραφή. Οι ανήλικοι κάτω των 13 ετών δεν μπορούν πλέον να δημιουργήσουν λογαριασμό στο Instagram. Δυστυχώς, αυτή η ψευδο-επαλήθευση παραμένει εύκολα καταστρατηγημένη (απλώς ψέμα για την ηλικία σας) και πάνω απ ‘όλα δεν αφορά τα εκατομμύρια των νέων που βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα και έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι εντελώς ακατάλληλο για την ηλικία τους (βία, σεξ, ναρκωτικά κ.λπ. αλκοόλ κ.λπ.).

Μεταξύ των άλλων ενεργειών του Instagram, το κοινωνικό δίκτυο άρχισε επίσης να κρύβει τον μετρητή “μου αρέσει”, με στόχο να είναι ” να προσπαθήσετε να αποθαρρύνετε το Instragram, να το κάνετε λιγότερο ανταγωνιστικό, να δώσετε στους περισσότερους χώρους να επικεντρωθούν στις φωτογραφίες και τα βίντεο που μοιράζεστε, και όχι στον αριθμό των επισημάνσεων “μου αρέσει” οι αναρτήσεις σας “, εξήγησε ο Adam Mosseri, Διευθύνων Σύμβουλος του Instagram, στους συναδέλφους μας στον ιστότοπο Wired. Το Facebook είχε επίσης επιτεθεί ” αυτή η δικτατορία σαν “ κρύβοντας τους μετρητές στην πλατφόρμα του.

Πηγή: Instagram