Το Instagram επιτρέπει τελικά την ανταλλαγή ιδιωτικών μηνυμάτων στον Ιστό

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Instagram αρχίζει προσωρινά να κυκλοφορεί άμεσα μηνύματα στον ιστό. Είναι επομένως δυνατό, όταν η λειτουργικότητα είναι ενεργή, να ανταλλάσσονται ιδιωτικά μηνύματα από οποιαδήποτε πλατφόρμα. Η λειτουργικότητα ήταν σε εσωτερικές δοκιμές για πολλούς μήνες. Η ίδια η ανάπτυξη περιγράφεται ως «δοκιμή» – πριν από μια μεταγενέστερη μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Συντελεστές: Instagram

Μετά από μια ατελείωτη περίοδο εσωτερικών δοκιμών (οι πρώτες αναφορές της λειτουργίας επιστρέφουν τον Οκτώβριο του 2018) και 6 χρόνια μετά την εμφάνιση αυτής της λειτουργίας στην εφαρμογή για κινητά, ο διευθύνων σύμβουλος του Instagram Adam Mosseri εξηγεί στο Twitter: “Για εκείνους που τους αρέσουν οι MD, αρχίζουμε να δοκιμάζουμε το Direct [les messages privés, ndlr] στο δίκτυο “. Επομένως, η εταιρεία θα αρχίσει να αναπτύσσει τη λειτουργικότητα στους χρήστες.

Η ανάπτυξη είναι μια περιορισμένη δοκιμή αυτή τη στιγμή

Δεν θα είναι απαραίτητο να συμμετάσχει σε κανένα πρόγραμμα δοκιμών, ακόμα κι αν αρχικά αυτή η ανάπτυξη θα είναι πολύ περιορισμένη. Ο διευθυντής προσθέτει: “Αυτό επηρεάζει μόνο ένα μικρό ποσοστό χρηστών αυτήν τη στιγμή – πρέπει να βεβαιωθούμε ότι όλα λειτουργούν καλά – αλλά ελπίζουμε να το καταστήσουμε διαθέσιμο σύντομα σε όλες τις λειτουργίες”.

Τα ιδιωτικά μηνύματα στον Ιστό θα πρέπει να λειτουργούν ακριβώς όπως στην εφαρμογή. Σύμφωνα με το The Verge, μπορείτε να ξεκινήσετε νέες συνομιλίες, να απαντήσετε σε μηνύματα ή να μοιραστείτε φωτογραφίες απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησης. Φυσικά, το γεγονός ότι το Instagram χρειάστηκε τόσα χρόνια για να φέρει μια λειτουργία όπως ιδιωτικά μηνύματα στον Ιστό έχει μια εκπληκτική, αν όχι αστεία, πλευρά.

Διαβάστε επίσης: Το Instagram θέλει να μας αναγκάσει να παρακολουθήσουμε ζωντανά βίντεο μέσω ανεπιθύμητου μηνύματος στο γραμματοκιβώτιό μας

Όπως και η τεράστια πολυτέλεια των προφυλάξεων που φαίνεται να λαμβάνει η εταιρεία κατά την ανάπτυξη της λειτουργικότητας. Το Instagram ήταν ένα από τα τελευταία κοινωνικά δίκτυα που δεν επέτρεπε την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων ανεξάρτητα από την πλατφόρμα.

Πηγή: The Verge