Το Instagram αρχίζει να κρύβει τον μετρητή “μου αρέσει”

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Instagram μελετά την ιδέα της απόκρυψης του αριθμού των επισημάνσεων “μου αρέσει” που δημιουργούνται από μια φωτογραφία ή βίντεο. Το κοινωνικό δίκτυο δοκιμάζει επίσης την αφαίρεση του μετρητή “likes” με ένα τμήμα Αμερικανών χρηστών. Άλλες δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο. Τους επόμενους μήνες, η θυγατρική του Facebook θα μπορούσε να καταλήξει να θάβει τον περίφημο πάγκο.

Ο μετρητής μου αρέσει σταδιακά να εξαφανίζεται από το Instagram, αναφέρουν οι συνάδελφοί μας από το Wired. Ξεκίνησε το κοινωνικό δίκτυο μια δοκιμή μικρής κλίμακας μεταξύ ορισμένων χρηστών του Διαδικτύου που κατοικούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ερωτηθείς από τον Wired, ο Adam Mosseri, Διευθύνων Σύμβουλος του κοινωνικού δικτύου, επιβεβαίωσε τις προθέσεις του Instagram. ” Ανυπομονούμε να σας ακούσουμε ” διαβεβαιώνει τον CEO. Το μέλλον του μετρητή μου αρέσει εξαρτάται επομένως από τα σχόλια των υπευθύνων δοκιμών..

Έχοντας αυτό κατά νου, παρόμοιες δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη στον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, την Ιρλανδία, τη Βραζιλία και την Ιταλία. ” Δοκιμάζουμε αυτήν τη λειτουργία επειδή θέλουμε οι ακόλουθοί σας να εστιάζουν στις φωτογραφίες και τα βίντεο που μοιράζεστε, όχι στον αριθμό των επισημάνσεων “μου αρέσει” οι αναρτήσεις σας. »Εξήγησε εκπρόσωπος του Instagram κατά τις πρώτες δοκιμές τον περασμένο Ιούλιο στον Καναδά.

«Η ιδέα είναι να προσπαθήσουμε να αποθαρρύνουμε το Instagram, να το κάνουμε λιγότερο από έναν ανταγωνισμό, να δώσουμε στους ανθρώπους περισσότερο χώρο για να επικεντρωθούν στη σύνδεση που τους ενώνει με τους ανθρώπους που αγαπούν, με τα πράγματα που τους εμπνέουν. “ εξηγεί ο Adam Mosseri Wired.

Διαβάστε επίσης: Το Facebook, το WhatsApp και το Instagram μοιράζονται τώρα το ίδιο λογότυπο

Ο μετρητής likes παραμένει προσβάσιμος

Λάβετε υπόψη ότι ο μετρητής likes θα είναι πάντα προσβάσιμος στην πλατφόρμα. Απλώς δεν θα είναι δεν εμφανίζεται πλέον αυτόματα σε κάθε ανάρτηση. Για να δείτε τον αριθμό των αντιδράσεων που δημιουργούνται από μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, θα πρέπει να κάνετε κλικ στη λίστα των ατόμων που άρεσαν την ανάρτηση.

Το Instagram δεν είναι η μόνη πλατφόρμα που θέλει να τερματίσει τη δικτατορία των likes. Από τον Σεπτέμβριο του 2019, η μητρική της εταιρεία Facebook δοκιμάζει την εξαφάνιση του μετρητή likes με μια χούφτα χρηστών του Διαδικτύου. Τι πιστεύετε για αυτήν την πρωτοβουλία; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα παρακάτω σχόλια.