Το Instagram απαγορεύει επιτέλους την πρόσβαση σε χρήστες κάτω των 13 ετών

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 17 Δεκεμβρίου 2019 στις 8 ώρες και 44 λεπτά

Το Instagram απαγορεύει επιτέλους την πρόσβαση σε χρήστες κάτω των 13 ετών. Το κοινωνικό δίκτυο θα ελέγχει την ηλικία όλων των νέων καταχωριζόντων μέσω μιας απλής φόρμας. Τι γίνεται όμως με τα παιδιά που έχουν ήδη εγγραφεί; Και γιατί να εισαγάγετε αυτούς τους ελέγχους τόσο αργά; Οι απαντήσεις του Instagram είναι αινιγματικές.

Συντελεστές: energepic.com μέσω Pexels

Έχουν περάσει σχεδόν 9 χρόνια από τότε που το Instagram δεν ανέλαβε τις ευθύνες του απέναντι στους νεότερους. Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειονότητα των κοινωνικών δικτύων, ο καθένας μπορεί να εγγραφεί στο κοινωνικό δίκτυο, χωρίς κανένα περιορισμό ηλικίας. Το Instagram θα αλλάξει τελικά τα πράγματα και θα ζητήσει τώρα από νέους χρήστες να δηλώσουν την ηλικία τους κατά την πρώτη εγγραφή.

Αυτή η διαδικασία θα ” βοηθήστε μας να διατηρήσουμε τους νέους χρήστες ασφαλείς και να διευκολύνουμε μια πιο κατάλληλη ηλικία εμπειρία », μπορούμε να διαβάσουμε σε δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου. Το κοινωνικό δίκτυο ευθυγραμμίζεται μόνο με άλλους όπως το Facebook, το Snapchat ή το Tik Tok που όλοι ζητούν ημερομηνία γενεθλίων.

Ένα μέτρο που κρύβει τη μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς

Πρέπει να καταλάβουμε τι κρύβεται πίσω από αυτήν τη διαφήμιση. Από την έναρξή του, το Instagram αγνοεί εν γνώσει του την ηλικία των χρηστών του για διάφορους λόγους. Όπως εξήγησαν οι συνάδελφοί μας από τον ιστότοπο TechCrunch, το κοινωνικό δίκτυο απέφυγε έτσι να τηρεί τους κανονισμούς για τη συλλογή προσωπικών πληροφοριών για ανηλίκους.

Εάν το Instagram δεν γνωρίζει την ηλικία των χρηστών του, η εταιρεία μπορεί να συλλέξει και να αποθηκεύσει τα προσωπικά δεδομένα που θέλει σχετικά με ανηλίκους, χωρίς να φέρει νομική ευθύνη. Αποφεύγει επίσης να πληρώσει πρόστιμο 40.000 $ για κάθε παραβίαση του Νόμος για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο διαδίκτυο (COPPA), ή ο νόμος για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο διαδίκτυο.

Χωρίς να ζητά την ηλικία των χρηστών, το Instagram δεν μπορούσε να παράσχει τις απαραίτητες προστασίες για ανηλίκους στην πλατφόρμα. Εκτέθηκαν σε κάθε είδους περιεχόμενο ακατάλληλο για την ηλικία τους (βία, σεξ, ναρκωτικά ή άλλα). Σας αφήνουμε να κρίνετε την αιτιολόγηση του Instagram: ” Ιστορικά, δεν απαιτήσαμε την ηλικία των ανθρώπων, επειδή θέλαμε το Instagram να είναι ένα μέρος όπου όλοι μπορούν να εκφραστούν πλήρως, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι ».

Διαβάστε επίσης: Το Instagram σάς δίνει περισσότερο έλεγχο στα προσωπικά σας δεδομένα

Μια εύκολη παράκαμψη επαλήθευσης;

Το Instagram δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία επαλήθευσης. Στην πραγματικότητα, οι νέοι χρήστες θα πρέπει να εισάγουν την ηλικία τους μέσω μιας φόρμας. Εάν έχετε λογαριασμό στο Facebook, τα γενέθλια που καταγράφονται στο κοινωνικό δίκτυο θα μεταφερθούν απευθείας στο Instagram.

Αυτό το σύστημα “διπλού ελέγχου” θα επιτρέψει στο Instagram να εξακριβώσει την ηλικία των χρηστών και να προσφέρει στους νέους εκπαιδευτικά βίντεο και συμβουλές για την αποτελεσματική προστασία του απορρήτου τους και τη καλύτερη διαχείριση της χρήσης των κοινωνικών δικτύων. Το Instagram σκέφτεται επίσης να κρύψει το μετρητή likes για να μειώσει την κοινωνική πίεση στην πλατφόρμα του.

Εκτός από το ότι εάν δεν έχετε προφίλ στο Facebook, είναι πολύ πιθανό να λέτε ψέματα για την ηλικία σας και να έχετε πρόσβαση στο Instagram. Η εταιρεία δεν προτίθεται να πραγματοποιήσει εκτεταμένους ελέγχους. Βασίζεται στην καλή σας πίστη. Αντίθετα, οι συντονιστές του Facebook ενδέχεται να απαιτούν ταυτότητα ή επίσημη απόδειξη όταν υποπτεύονται ότι ένας χρήστης είναι κάτω των 13 ετών.

Ένα άλλο ερώτημα που παραμένει αναπάντητο, τι θα συμβεί στα εκατομμύρια παιδιών που έχουν ήδη εγγραφεί στο κοινωνικό δίκτυο; Θα ελέγξει το Instagram τις ηλικίες όλων των χρηστών του, όπως θα έπρεπε; Όταν η TechCrunch ρώτησε το κοινωνικό δίκτυο για αυτό, το Instagram δεν έδωσε ποτέ απάντηση.

Πηγή: TechCrunch