Το Huawei P30 Pro δεν θέλει πλέον να ξεκινήσει το Netflix, επηρεάζεται το smartphone σας;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Huawei P30 Pro συνεχίζει να συζητείται, αλλά αυτή τη φορά δεν πρόκειται για την ποιότητα των φωτογραφιών του ή την απόδοσή του. Φαίνεται ότι ορισμένες συσκευές που προηγουμένως μπορούσαν να περάσουν το τεστ SafetyNet δεν είναι πλέον σε θέση να το κάνουν. Οι εφαρμογές δεν αναγνωρίζουν πλέον το τερματικό ως γνήσιο και άθικτο.

Το Huawei P30 Pro, το οποίο δοκιμάσαμε τον περασμένο Απρίλιο και το οποίο μας είχε σαγηνεύσει, είναι σήμερα το θύμα ενός μεγάλο σφάλμα. Υπό αμφισβήτηση : Ασφαλές Δίκτυο. Αυτό είναι ένα σημαντικό API πιστοποίησης που επιτρέπει στις εφαρμογές να επαληθεύουν την ακεραιότητα της συσκευής στην οποία χρησιμοποιούν. Στην πράξη, η λειτουργία του είναι απαραίτητη για τη χρήση του Netflix ή του Google Pay, για παράδειγμα.

Η Huawei πρέπει να αναπτύξει γρήγορα την τελική έκδοση του EMUI 10

Αυτό το ελάττωμα αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο Twitter από τον βρετανό προγραμματιστή Paul O’Brien. Το τελευταίο έχει ένα μη τροποποιημένο P30 Pro που είχε προηγουμένως περάσει το SafetyNet, αλλά το οποίο αποτυγχάνει την ίδια λειτουργία σήμερα. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες smartphone που χρησιμοποιούν την ίδια έκδοση λογισμικού αναφέρουν καλή λειτουργία.

Η Huawei επιβεβαίωσε ότι ορισμένες συσκευές δεν συμπεριφέρονται κανονικά με το SafetyNet, αλλά ότι αυτό το πρόβλημα πρέπει να αφορά μόνο τηλέφωνα που χρησιμοποιούν την έκδοση beta του EMUI 10 σε Android 10. Η επωνυμία εξηγεί ότι κανονικά, για δοκιμαστικούς σκοπούς, η Google επιτρέπει την κυκλοφορία της έκδοσης beta ενός λειτουργικού συστήματος που βασίζεται σε Android. συμπεριφέρονται ως πιστοποιημένη έκδοση. Στην περίπτωση του P30 Pro, η έκδοση beta του Αυγούστου EMUI 10 του Αυγούστου δεν θεωρείται πλέον πιστοποιημένη, με αποτέλεσμα την αποτυχία σύνδεσης στο SafetyNet.

Όσον αφορά τους χρήστες του EMUI 9.1, η μάρκα δεν έχει εξηγήσεις για το γιατί οι συσκευές δεν θα περάσουν επιτυχώς το τεστ. Για να ελέγξετε αν μια συσκευή επηρεάζεται, απλά κατεβάστε την εφαρμογή SafetyNet Test και εκτελέστε την.

Η Huawei εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να ανακοινώσει ότι το EMUI 10 έχει πιστοποιηθεί από την Google για τελική χρήση στο P30 Pro. Επομένως, αρκεί να περιμένουμε να αναπτυχθεί η ενημέρωση, ώστε η συμπεριφορά των ναυαρχίδων έναντι του SafetyNet να επανέλθει στο φυσιολογικό.

Λήψη του SafetyNet Test από το Google Play Store

Πηγή: Αρχή Android