Το Huawei Mate 30 Pro είναι πιο εύκολο να επισκευαστεί από τα περισσότερα smartphone Android, σύμφωνα με το iFixit

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 2 Δεκεμβρίου 2019 στις 15 ώρες και 10 λεπτά

Το Huawei Mate 30 Pro μόλις πέρασε από τα χέρια των ειδικών στο iFixit για πλήρη αποσυναρμολόγηση. Το smartphone κληρονομεί την βαθμολογία επισκευής 5/10. Είναι επομένως ευκολότερο να επισκευαστεί από τον προκάτοχό του, το Mate 20 Pro που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2018, και από πολλά smartphone στην αγορά.

Όπως πάντα, το iFixit ξεκίνησε αφαιρώντας το πίσω κάλυμμα του smartphone χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι θερμότητας. “Το πίσω κέλυφος ανυψώνεται σωστά” Το iFixit έχει ήδη ειδοποιήσει. Στη συνέχεια, οι ειδικοί προχώρησαν στην εξαγωγή των εξαρτημάτων που τοποθετούνται ακριβώς κάτω από το κέλυφος, συμπεριλαμβανομένου του πηνίου για ασύρματη φόρτιση. Αυτή η λειτουργία συνεχίζεται ομαλά. Αυτό είναι ήδη ένα καλό σημείο για το Mate 30 Pro.

Ίδια ιστορία όταν εξαγωγή μπαταρίας. Η Huawei έχει τοποθετήσει δύο καρτέλες γύρω της για να διευκολύνει το έργο των επισκευαστών. Το iFixit αντιμετωπίζει στη συνέχεια τον τετραπλό αισθητήρα φωτογραφιών. Είναι μια πιο ευαίσθητη επιχείρηση, αλλά οι ειδικοί προφανώς δεν αντιμετώπισαν κανένα σημαντικό εμπόδιο.

Διαβάστε επίσης: ο χειρισμός του Huawei Mate 30 Pro

Αρθρωτά εξαρτήματα και τυπικές βίδες Philips

Το iFixit σημειώνει την παρουσία του πολλά αρθρωτά εξαρτήματα, όπως η συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, η θύρα USB-C ή το ηχείο. Σε περίπτωση βλάβης, ένας επισκευαστής μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει το κατεστραμμένο εξάρτημα. “Αυτό το τηλέφωνο είναι γεμάτο αρθρωτά εξαρτήματα, τραπεζομάντιλα και τεχνολογικά κοσμήματα” υπογραμμίζει το iFixit. Η έκθεση επαινεί επίσης την παρουσία τυπικών βιδών Philips Phillips. Φέτος, η Huawei δεν είχε βαρύ χέρι με την κόλλα. Αυτό είναι ένα άλλο καλό σημείο.

Δυστυχώς, ορισμένα εμπόδια περιπλέκουν την αποσυναρμολόγηση του smartphone. Για να πετύχετε την αφαίρεση της μπαταρίας, είναι ιδιαίτερα απαραίτητο να απαλλαγείτε από πολλά καλώδια διασύνδεσης. Εξάλλου, ” ορισμένα εξαρτήματα πρέπει να αποσυναρμολογηθούν πλήρως για να τα αντικαταστήσουν “ υπογραμμίζει το iFixit, αναφερόμενοι ιδιαίτερα στην κάμερα. Τέλος, η μπροστινή και η πίσω όψη κολλιούνται σταθερά στο πλαίσιο με μια κόλλα, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο θραύσης του γυαλιού μιας από τις επιφάνειες κατά την αποσυναρμολόγηση.

Επομένως, το Mate 30 Pro λαμβάνει βαθμολογία επισκευής 5/10. Πέρυσι, το Mate 20 Pro κληρονόμησε ένα 4/10 λόγω της σημαντικής παρουσίας κόλλας παντού μέσα στο smartphone. Το Mate 30 Pro είναι επίσης λίγο πιο εύκολο να επισκευαστεί από τα περισσότερα smartphone στην αγορά, όπως το Google Pixel 4 XL (4/10), το Galaxy Note 10+ (3/10) ή το Galaxy S10 (3 / 10). Με βαθμολογία 6/10, το iPhone 11 Pro Max κάνει λίγο καλύτερα από το Mate 30.

Πηγή: iFixit