Το Huawei Mate 30 στερείται άδειας Android, η Xiaomi παρουσιάζει το Redmi Note 8, τα Windows 10 που κατηγορούνται για κατασκοπεία, την ανακεφαλαίωση

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Huawei θα λανσάρει το Mate 30 χωρίς άδεια Android και χωρίς υπηρεσίες Google, η Xiaomi ανακοινώνει τα Redmi Note 8 και Note 8 Pro, η Microsoft κατηγορείται ότι έχει συλλέξει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών των Windows 10… Καταγράφουμε τα νέα πρόσφατος.

Πολύ απασχολημένος απολαμβάνοντας τον ήλιο πριν από την επικείμενη επιστροφή στο σχολείο ή ανακαλύπτοντας τα τελευταία νέα από τον κατάλογο Netflix, (συμπεριλαμβανομένης της τρίτης σεζόν των 13 λόγων για τους οποίους), δεν θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε τα νέα μαζί μας. Μην πανικοβληθείτε αγαπητοί αναγνώστες, θα σας πούμε τι χάσατε.

Χωρίς άδεια Android, η Huawei θα λανσάρει το Mate 30 χωρίς εφαρμογές Google

Η Huawei δεν έχει το δικαίωμα να διαθέσει στην αγορά το μελλοντικό της Mate 30 με άδεια Android και επομένως οι σχετικές εφαρμογές και υπηρεσίες Google, συμπεριλαμβανομένου του Play Store, ανακοινώνουν επίσημα την Google. Το smartphone θα πρέπει να επιστρέψει στο AOSP, την έκδοση ανοιχτού κώδικα του Android. Το Harmony OS, η εναλλακτική λύση που αναπτύχθηκε από την ομάδα, δεν είναι ακόμη έτοιμη να αντικαταστήσει το Android σε smartphone. «Η Huawei θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android και το οικοσύστημα εάν μας επιτρέπει η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Διαφορετικά, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το δικό μας λειτουργικό σύστημα και το δικό μας οικοσύστημα » εξηγεί εκπρόσωπος της Huawei.

Διαβάστε: Huawei Mate 30 – χωρίς άδεια Android, χωρίς εφαρμογές Google

Xiaomi Redmi Note 8 και Note 8 Pro επίσημος: ημερομηνία κυκλοφορίας, τεχνικό φύλλο και τιμή

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου, η Xiaomi παρουσίασε τα Redmi Note 8 και Note 8 Pro σε συνέδριο στην Κίνα. Το μοντέλο Pro διακρίνεται από την ενσωμάτωση του SoC Helio G90T βελτιστοποιημένο για παιχνίδια και έναν τετραπλό αισθητήρα φωτογραφιών που αποτελείται από μια κύρια μονάδα 64 MP. Από την πλευρά του, το τυπικό Redmi Note 8 τροφοδοτείται από το Snapdragon 665 και διαθέτει έναν τετραπλό αισθητήρα φωτογραφιών μια κύρια μονάδα 48 MP. Και τα δύο smartphone θα είναι διαθέσιμα τον Σεπτέμβριο στην Κίνα από 125 €.

Ανάγνωση: τα πάντα για το Redmi Note 8

Windows 10: Η Microsoft κατηγορείται ότι κατασκοπεύει τους χρήστες της

Το Autoriteit Persoonsgegeven, το ολλανδικό ισοδύναμο του CNIL, κατηγορεί για άλλη μια φορά τη Microsoft ότι συλλέγει προσωπικά δεδομένα από χρήστες ενός υπολογιστή με Windows 10. Η εταιρεία ανέκαθεν υπερασπίστηκε τον ισχυρισμό ότι αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν μόνο το σύστημα τηλεμετρίας του, που προορίζεται για τη διάγνωση σφαλμάτων στο λειτουργικό σύστημα. Υπό πίεση, η εταιρεία ήταν πιο διαφανής σχετικά με τα δεδομένα που συλλέχθηκαν, ενώ τροποποίησε το σύστημά της για να απαιτήσει την έγκριση των χρηστών τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την ολλανδική οργάνωση, αυτό δεν είναι αρκετό. “Νέες δυνητικά παράνομες συλλογές δεδομένων βρίσκονται σε εξέλιξη”, αποτιμώνται το Autoriteit Persoonsgegeven.

Διαβάστε: Η Microsoft στοχεύεται από νέα καταγγελία για παράνομη συλλογή δεδομένων στα Windows 10