Το Huawei Mate 20 X ξεπερνά τα iPhone XS Max και iPhone 11 Pro Max για ποιότητα ήχου σύμφωνα με το DxOMark

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετά από αισθητήρες φωτογραφιών, η DxOMark ξεκινά τις δοκιμές ποιότητας ήχου για smartphone και προσφέρει την πρώτη κατάταξή της που αναγνωρίζει το Huawei Mate 20 X ως βασιλιάς smartphone σε αυτόν τον τομέα, τόσο για εγγραφές όσο και για αναπαραγωγή. Το iPhone XS Max έρχεται στη δεύτερη θέση και λειτουργεί καλύτερα από το νέο iPhone 11 Pro Max.

Το DxOMark έγινε γνωστό με την πάροδο των ετών για την κατάταξή του στα καλύτερα smartphone για φωτογραφία. Σε μια δημοσίευση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της, το εργαστήριο ανακοινώνει ότι ξεκινά επίσης δοκιμές ποιότητας ήχου. Εάν είστε ένα από τα audiophiles που εκτιμούν την ποιότητα ήχου του smartphone τους, DxOMark τώρα θα χτενίσει τις πιο εξέχουσες συσκευές της αγοράς. Ο ιστότοπος έχει εφαρμόσει ένα νέο πρωτόκολλο δοκιμών με μια νέα ομάδα εμπειρογνωμόνων στον τομέα.

Έχουμε αναπτύξει ένα σύνολο πρωτοκόλλων που αντικατοπτρίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τα smartphone τους για να εγγράφουν και να ακούνε περιεχόμενο ήχου, καθώς και μια μεθοδολογία δοκιμών και συγκριτικής αξιολόγησης που επιτρέπει τη μέτρηση των αποτελεσμάτων με τον πιο αξιόπιστο τρόπο.

Η DxOMark δημοσιεύει την πρώτη κατάταξη των καλύτερων smartphone για ποιότητα ήχου

Η ποιότητα της οθόνης και η απόδοση της κάμερας υπήρξαν από καιρό και εξακολουθούν να αποτελούν βασικά κριτήρια για την αγορά ενός smartphone » εξηγεί ο DxOMark. «Ωστόσο, οι χρήστες εγγράφουν και καταναλώνουν όλο και περισσότερο περιεχόμενο βίντεο και ήχου στις κινητές τους συσκευές. Η σημασία της ποιότητας του ήχου έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια

Για την αρχική κατάταξή του, το εργαστήριο δοκίμασε επτά smartphone από πέντε διαφορετικές μάρκες: το iPhone 11 Pro Max και το XS Max, το Galaxy Note 10+ και το S10 +, το Honor 20 Pro, το Huawei Mate 20 X και το Sony Xperia 1. Δύο βαθμολογίες σταθμίζονται για να λάβετε μια συνολική βαθμολογία: μια σημείωση για ηχογραφήσεις και ένα δεύτερο για αναπαραγωγή. Στο τέλος των δοκιμών, το Huawei Mate 20 X βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης με σκορ 75. Το iPhone XS Max και το iPhone 11 Pro Max έρχονται δεύτερη και τρίτη αντίστοιχα στην κατάταξη με αντίστοιχα σκορ 74 και 71. Το παλιό μοντέλο είναι επομένως πιο αποτελεσματικό από το νέο iPhone.

Το Samsung Galaxy Note 10+ και S10 + κατέλαβε την 4η και 5η θέση στην κατάταξη με αντίστοιχα σκορ 65 και 64 πόντων. Τέλος, το Honor 20 Pro και το Sony Xperia 1 κλείνουν την κατάταξη με σκορ 53 και 45.

Παραστάσεις εγγραφής και αναπαραγωγής

Μια στενότερη ανάλυση της απόδοσης στις δύο κατηγορίες δείχνει ότι το Το Huawei Mate 20 X κερδίζει τον ανταγωνισμό του σε όλα τα μέτωπα. Τα περισσότερα smartphones της λίστας προσφέρουν περισσότερο ή λιγότερο ισορροπημένη απόδοση μεταξύ εγγραφής ήχου και αναπαραγωγής. Το Sony Xperia 1 είναι η μόνη συσκευή που αποδίδει σημαντικά καλύτερη σε μία περιοχή από την άλλη, η οποία κέρδισε επίσης τη χαμηλότερη συνολική βαθμολογία αφού έλαβε 64 για ηχογραφήσεις έναντι 39 για αναπαραγωγή.

Κατάταξη ήχου DxOMark: η λίστα των καλύτερων smartphone

Ακολουθούν οι συνολικές βαθμολογίες που δίνει το DxoMark σε καθένα από τα επτά smartphone που έχουν δοκιμαστεί στην κατηγορία ήχου του ιστότοπού του. Αυτή η λίστα αναμένεται προφανώς να εξελιχθεί τους επόμενους μήνες. Συγκεκριμένα, το εργαστήριο αναμένεται να προσθέσει το Pixel 4s στην κατάταξη.

  • Huawei Mate 20 X: 75
  • iPhone XS Max: 74
  • iPhone 11 Pro Max: 71
  • Σημείωση Galaxy 10+: 66
  • Galaxy S10 +: 65
  • Honor 20 Pro: 53
  • Sony Xperia 1:45

Πηγή: DxOMark