Το Google Travel σας δείχνει τον καιρό, την τιμή και τον αριθμό των τουριστών πριν πάτε

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Google Travel σας δείχνει τον καιρό, την τιμή και τον αριθμό των τουριστών πριν πάτε. Αυτή η νέα δυνατότητα προορίζεται να είναι πολύ πρακτική για την οργάνωση της αναχώρησής σας στις καλύτερες συνθήκες. Είναι επομένως δυνατόν να προσδιοριστεί ο ιδανικός χρόνος ταξιδιού, μεταξύ καλών καιρικών συνθηκών, προσιτής τιμής και αποδεκτού αριθμού τουριστών.

Αυτό είναι ένα νέο χαρακτηριστικό που θα προσελκύσει τους backpackers. Το Google Voyages, η πύλη που είναι αφιερωμένη σε πτήσεις, ξενοδοχεία και δραστηριότητες που διατίθενται κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας, μόλις ενημερώθηκε την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου. Τώρα είναι δυνατόν να δούμε πότε είναι η ιδανική στιγμή για να φύγετε. Στην πραγματικότητα, μια νέα καρτέλα στην ενότητα Ξενοδοχείο σάς δείχνει την καλύτερη στιγμή για να συσκευάσετε τις αποσκευές σας σύμφωνα με τρία κριτήρια: την πρόγνωση καιρού, τον μέσο αριθμό τουριστών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τη μέση τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων.

Ας υποθέσουμε ότι θα θέλατε πληροφορίες σχετικά με τη μετάβαση στην Πορτογαλία. Πληκτρολογήστε το όνομα της χώρας και κάντε κλικ στο Ξενοδοχείο. Θα εμφανιστεί ένας πίνακας με τρεις νέες επιλογές:

  • Που να μείνω : αυτή η καρτέλα σας επιτρέπει να δείτε γρήγορα ποια είναι τα ξενοδοχεία όπου μπορείτε να μείνετε, ταξινομημένα ανά βαθμολογία που δίνουν οι ταξιδιώτες. Εμφανίζεται μια σύντομη περίληψη της εγκατάστασης και τα κύρια αξιοθέατα της τοποθεσίας της (κοντά σε μουσείο, στο κέντρο της πόλης κ.λπ.)
  • Πότε να πάτε : Εδώ θα βρείτε ένα ημερολόγιο του έτους, το οποίο σας λέει τον καλύτερο μήνα που πρέπει να ακολουθήσετε, ανάλογα με τον καιρό, τον αριθμό των τουριστών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τη μέση τιμή των δωματίων ανά διανυκτέρευση. Επιπλέον, η Google σάς ενημερώνει επίσης πότε είναι η υψηλή σεζόν και ποια είναι τα κυριότερα σημεία που δεν πρέπει να χάσετε. Σε αυτήν την περίπτωση για την Πορτογαλία, η Google δηλώνει ότι η υψηλή περίοδος καλύπτει την άνοιξη και το καλοκαίρι από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο και ότι δεν πρέπει να χάσετε τα διάφορα φεστιβάλ που επικεντρώνονται στον τοπικό προστάτη που πραγματοποιείται τον Ιούνιο.
  • Τιμή : Εδώ μπορείτε να συγκρίνετε όλα τα διαθέσιμα ξενοδοχεία κατά την ημερομηνία της αναχώρησής σας. Διατίθενται δύο φίλτρα αναζήτησης. Είναι δυνατόν να ταξινομηθούν οι εγκαταστάσεις ανάλογα με τον αριθμό των αστεριών και να εμφανιστούν όλες οι τιμές ή μόνο οι ειδικές προσφορές και οι τρέχουσες προσφορές

Διαβάστε επίσης: Η Εθνική Αστυνομία θα παρακολουθεί σύντομα τις κρατήσεις όλων των ταξιδιωτών

Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, οι τουρίστες δεν είναι πάρα πολλοί στην Πορτογαλία τον Ιανουάριο και ο πρώτος μήνας του έτους χαρακτηρίζεται συχνά από 9 έως 11 ημέρες βροχής. Όσον αφορά τις τιμές, οι τιμές του ξενοδοχείου είναι αρκετά μέτριες σε 21 και 55 € ανά διανυκτέρευση, ανάλογα με το κατάλυμα. Ανεξάρτητα από αυτό, αυτή η λειτουργία πιθανότατα θα είναι πολύ χρήσιμη για άτομα που δεν έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία για να ταξιδέψουν και θέλουν να φύγουν την καλύτερη στιγμή. Αν θέλετε να συσκευάζετε τις αποσκευές σας τακτικά, βρείτε την κατάταξη των καλύτερων ταξιδιωτικών εφαρμογών εδώ.

Πηγή: CNBC

Έτσι φαίνεται.