Το Google Stadia υπόσχεται να είναι γρηγορότερο από οποιονδήποτε υπολογιστή, Xbox One ή PS4

Phonandroid : actu Android et High-tech

Εδώ είναι μια δήλωση για να πούμε το λιγότερο εκπληκτικό, αλλά παρ ‘όλα αυτά υποτίθεται: χάρη στον “αρνητικό λανθάνοντα χρόνο”, το Google Stadia θα μπορούσε να αντισταθμίσει τους χρόνους αναμονής λόγω της ροής, ακόμη και να προβλέψει τη δράση ενός παίκτη χάρη στο τεχνητή νοημοσύνη !

Τον επόμενο Νοέμβριο, η Google θα ξεκινήσει την υπηρεσία ροής βιντεοπαιχνιδιών, το Google Stadia, σε 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας. Με τη δυνατότητα στους πελάτες να παίζουν τίτλους όπως το Assassin’s Creed Odyssey ή το Read Dead Redemption 2 απευθείας στην τηλεόρασή τους μέσω του Chromecast ή στο tablet ή το smartphone τους, η υπηρεσία είναι πιθανό να προσελκύσει πολλούς περίεργους ανθρώπους. Ένα βασικό ερώτημα παραμένει: το αφάνεια. Δεδομένα που μπορούν να γίνουν γρήγορα προβληματικά, ειδικά όταν τα κέντρα δεδομένων βρίσκονται δυνητικά σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων από έναν χρήστη. Αλλά αυτό το σημείο δεν φαίνεται να ανησυχεί τις ομάδες της Google, αντίθετα. Σύμφωνα με τον Madj Bakar, αντιπρόεδρο μηχανικής για το Google Stadia, η υπηρεσία θα γίνει ακόμη πιο γρήγορη από μια τοπική μηχανή σε “ένα ή δύο χρόνια”.

Ο παίκτης, ένας αλγόριθμος όπως οποιοσδήποτε άλλος;

Σε κάθε περίπτωση, αυτό είπε ο Madj Bakar στο Edge Magazine. Τα λόγια στη συνέχεια εντοπίστηκαν από τους συναδέλφους μας από PCGamesN και τα οποία έχουν ως εξής: “Στο τέλος της ημέρας, πιστεύουμε ότι σε ένα ή δύο χρόνια θα έχουμε παιχνίδια που τρέχουν γρηγορότερα και θα ανταποκρίνονται περισσότερο στο cloud από ό, τι τοπικά, ανεξάρτητα από την ισχύ της τοπικής κονσόλας.”.

Το κλειδί για αυτό το κατόρθωμα έγκειται σε αυτό που ο Madj Bakar αποκαλεί ο “αρνητικός λανθάνων χρόνος”. Αυτό είναι στην πραγματικότητα μια λύση για πιθανές αναντιστοιχίες μεταξύ της συσκευής αναπαραγωγής και του διακομιστή. Αυτές μπορεί να είναι σχετικά απλές διαδικασίες, όπως Αυξήστε τον αριθμό των καρέ ανά δευτερόλεπτο για να αντισταθμίσετε τον λανθάνοντα χρόνο. Αλλά πιο ενδιαφέρον, θα ήταν επίσης ένα ερώτημαπρογνωστικές δράσεις. Με άλλα λόγια, αυτό υποδηλώνει ότι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, οι διακομιστές Stadia θα μπορούσαν να προβλέψουν και συνεπώς να μαντέψουν τη δράση που πρόκειται να εκτελέσει ένας παίκτης!

Μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση και μια που δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε στη δουλειά. Ωστόσο, ας ελπίσουμε ότι μακροπρόθεσμα, το μηχάνημα δεν θα παίξει απλά για τον παίκτη …

Πηγή: Edge Magazine