Το Google Stadia ανοίγει επιτέλους σε smartphone εκτός του Pixel

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 18 Φεβρουαρίου 2020 στις 18 ώρες και 58 λεπτά

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Google παρουσίασε επίσημα το Stadia, την υπηρεσία Cloud Gaming. Εάν η Stadia εκμεταλλευτεί μερικές ιδιότητες, η υπηρεσία τελικά πέταξε όταν ξεκίνησε. Πολύ υψηλές τιμές, περιορισμένος κατάλογος και περιορισμοί, πολλοί περιορισμοί… Η Google φαίνεται να έχει μάθει το μάθημα και, ενώ περιμένει την δωρεάν έκδοση, η υπηρεσία ανοίγει σε smartphone εκτός από αυτά της μάρκας.

Μέχρι στιγμής, για να απολαύσετε τη Stadia, έχουμε την επιλογή: όπως αναφέρεται στον χειρισμό της υπηρεσίας cloud gaming της Google, μπορείτε να το κάνετε στην τηλεόρασή σας, στον υπολογιστή σας ή στο smartphone σας. Αλλά είναι ακόμα απαραίτητο να έχουμε το σωστό υλικό. Για παράδειγμα, στην τηλεόραση, πρέπει να διαθέτετε Chromecast Ultra. Σε smartphone, πρέπει να έχετε μια συσκευή από την επωνυμία Google, όπως για παράδειγμα ένα Pixel 4 (τα μοντέλα 2, 3 και 3α είναι επίσης συμβατά). Αλλά φαίνεται ότι η Google δοκιμάζει επί του παρόντος την υπηρεσία τυχερού παιχνιδιού cloud σε άλλα smartphone.

Το Google Stadia γίνεται συμβατό με τα OnePlus 6T, Galaxy S10e και Galaxy Note 9

Ορισμένοι συνδρομητές του Stadia εξηγούν ότι εδώ και αρκετό καιρό, χρησιμοποιούν μια νέα επιλογή που ονομάζεται “Αυτή η οθόνη” από το smartphone Android τους. Μέχρι τώρα, δεν είχαν άλλη επιλογή και έπρεπε να ξεκινήσουν ένα παιχνίδι σε άλλη συσκευή, όπως έναν υπολογιστή ή ένα Chromecast Ultra.

Από τότε και στο εξής, μπορούν να παίξουν οποιονδήποτε τίτλο που υποστηρίζει η Stadia στο δικό τους smartphone. Ωστόσο, μόλις φύγουν από το παιχνίδι, η συνεδρία κλείνει και πρέπει να ξαναρχίσουν την πρόσβαση στο Stadia. Εντοπίστηκαν τουλάχιστον 3 συσκευές συμβατές με το Stadia: αυτές είναι οι OnePlus 6T, το Galaxy S10e και το Galaxy Note 9.

Αυτή η νέα συμβατότητα Stadia, στην οποία η Google δεν έχει ακόμη επικοινωνήσει, υποδηλώνει ότι η εταιρεία Mountain View βρίσκεται στο στάδιο της δοκιμαστικής φάσης. Δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα ολοκληρωθεί ακριβώς αυτό, ακόμη και αν η Google δεν έχει κρύψει ποτέ την πρόθεσή της να μεταφέρει την υπηρεσία ροής της σε άλλα smartphone το 2020. Η Google επιθυμεί να ξεκινήσει τη βάση Stadia Base (τη δωρεάν έκδοση) φέτος, υπάρχει Υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι η εκτεταμένη συμβατότητα θα ανακοινωθεί λίγο νωρίτερα, μόνο για να ενισχύσει το δημόσιο ενδιαφέρον για την υπηρεσία τυχερού παιχνιδιού cloud.

Πηγή: 9to5google