Το Google Stadia έχει ήδη πέσει από πολλούς παίκτες;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 7 Ιανουαρίου 2020 στις 14 ώρες και 16 λεπτά

Το Google Stadia δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στο Destiny 2. Το κορυφαίο FPS της Bungie δεν είναι πλέον ελκυστικό για τους χρήστες. Με απώλεια άνω του 58%, ο τίτλος πέφτει κάτω από το σήμα των 8.500 ενεργών παικτών. Αυτά τα θλιβερά ποσοστά παρουσίας μπορεί να αντιπροσωπεύουν τις πρώτες ενδείξεις για την υγεία του Stadia και τη συμπεριφορά των παικτών.

Πίστωση: Stadia

Το Google Stadia είχε μια περίπλοκη κυκλοφορία που ορισμένοι έχουν ονομάσει ακόμη και ένα μνημειακό flop. Τέλος πάντων, η εταιρεία Mountain View προσπαθεί κάπως να διορθώσει την κατάσταση, βελτιώνοντας συνεχώς την υπηρεσία τυχερών παιχνιδιών cloud. Οι συνδρομητές του Stadia Pro θα μπορούν τον Ιανουάριο του 2020 να γεμίσουν τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών τους με δύο επιπλέον δωρεάν παιχνίδια, δηλαδή Rise of Tomb Raider: Εορτασμός 20 ετών και Θάμπερ. Αυτό αυξάνει τον αριθμό των παιχνιδιών που προσφέρονται σε 5, συμπεριλαμβανομένου του Destiny 2 στην παρτίδα.

Και αυτό ακριβώς είναι το FPS ναυαρχίδα της Bungie για το οποίο θα μιλήσουμε σήμερα. Σύμφωνα με τους συναδέλφους μας από τον ιστότοπο του Forbes, ο τίτλος δεν προσελκύει πλέον τους χρήστες του Stadia. Μεταξύ της έναρξης της υπηρεσίας cloud gaming τον Νοέμβριο του 2019 και στο τέλος Δεκεμβρίου, Πεπρωμένο 2 έχασε τους μισούς παίκτες του, ακριβώς 58,7% για να είμαστε ακριβείς. Οι Guardians (σημείωση: το όνομα των χαρακτήρων που παίζετε στο Destiny) έχουν δει τις τάξεις τους να μειώνονται, μειώνοντας από 19.400 σε 8.020.

Εντυπωσιακή απώλεια παρακολούθησης

Όπως διευκρινίζει ο συγγραφέας, η συμμετοχή στο παιχνίδι έχει επίσης μειωθεί σε άλλα μέσα (PC, PS4 και Xbox One) αλλά όχι σε τέτοιες αναλογίες. Να συγκρίνω, ο αριθμός των παικτών Η / Υ αυξήθηκε από 454.000 σε 437.000 την ίδια περίοδο. Πώς να εξηγήσετε αυτά τα στοιχεία; Σύμφωνα με τον εκδότη του Forbes, Paul Tassi, υπάρχουν τρεις πιθανοί λόγοι:

  • Πρώτον, οι παίκτες έχουν ήδη το παιχνίδι σε άλλη πλατφόρμα (το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 6 Σεπτεμβρίου 2017) και για καθαρούς λόγους απόδοσης, προτίμησαν να συνεχίσουν την πρόοδό τους σε κονσόλα ή υπολογιστή. Πεπρωμένο 2 προτείνει το διασταυρωμένο και στην πραγματικότητα είναι δυνατό να βρείτε το αντίγραφο ασφαλείας σας σε οποιοδήποτε μέσο
  • Ο δεύτερος λόγος που προβάλλεται μας φαίνεται κάπως μακρινός. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα θα προέλθει από τους νέους παίκτες Stadia, οι οποίοι θα προσγειωθούν Πεπρωμένο 2 για πρώτη φορά και ποιος δεν θα ήξερε τους μηχανικούς του παιχνιδιού. Για τον Paul Tassi, αυτοί οι αρχάριοι θα παρέμεναν σε λειτουργία εξερεύνησης και δεν θα συμμετείχαν σε ομαδικές δραστηριότητες όπως επιθέσεις ή επιδρομές (που απαιτούν τρεις και έξι παίκτες αντίστοιχα). Στην πραγματικότητα, θα ήταν περίπλοκο να βρεις συνεργάτες για αυτές τις διαφορετικές αποστολές
  • Τρίτη υπόθεση, η Stadia χάνει ορμή και Πεπρωμένο 2 αντανακλά μόνο αυτήν την κατάσταση

Διαβάστε επίσης: xCloud, Stadia – για τη Microsoft, το gaming streaming δεν είναι έτοιμο να αντικαταστήσει κονσόλες

Στοιχεία για να προκριθείτε

Ωστόσο, αυτή η θεωρία είναι δύσκολο να επαληθευτεί βασιζόμενη μόνο στα σχήματα του Πεπρωμένο 2. Ενώ οι παίκτες μπορούν να εγκαταλείψουν τον τίτλο Bungie, αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουν τη Stadia. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το FPS είναι άνω των δύο ετών, και εκτός από τους νεοεισερχόμενους, οι περισσότεροι παίκτες έχουν ανατρέψει το παιχνίδι ανάποδα, απέναντι και σε άλλα μέσα.

Η άφιξη άλλων μεγάλων τίτλων όπως το Red Dead Redemption 2, Final Fantasy XV, Rise of The Tomb Raider ή Borderlands 3 έχουν επίσης παρακινήσει τους χρήστες να εγκαταλείψουν το ρόλο του κηδεμόνα για λίγο. Θα ήταν ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τους αριθμούς συμμετοχής άλλων διαθέσιμων παιχνιδιών στο Stadia για να επαληθεύσουμε ή όχι εάν οι παίκτες έχουν μεταναστεύσει σε άλλους τίτλους ή έχουν αφήσει στην υπηρεσία cloud gaming.

Επιπλέον, θα είμαστε σε θέση να κρίνουμε πολύ καλύτερα αν το Stadia είναι δημοφιλές ή όχι όταν κυκλοφορούν τίτλοι όπως το Cyberpunk 2077, καθώς το FPS / RPG του CD Projekt RED έχει προγραμματιστεί για Stadia, PC, Xbox One και PS4 για τις 16 Απριλίου. 2020.

Πηγή: Forbes