Το Google Play Pass, η απάντηση στο Apple Arcade, φτάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και σύντομα στη Γαλλία

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μόλις μια εβδομάδα μετά την Apple Arcade, η Google ανακοινώνει την έναρξη της νέας υπηρεσίας της με το όνομα “Google Play Pass”. Για 4,99 $ ανά μήνα, δίνει στους χρήστες Android πρόσβαση σε πάνω από 350 παιχνίδια και εφαρμογές που δεν θα απαιτούνται αγορές εντός εφαρμογής.

Δύο Αυτό είναι: φημολογείται για πάνω από ένα χρόνο τώρα, κυκλοφορεί το Google Play Pass. Το ένα τρίτο των εφαρμογών που περιλαμβάνονται σε αυτήν τη συνδρομή είναι παιχνίδια και υπάρχουν ονόματα γνωστά σε όλους όπως Κοιλάδα Stardew, Κοιλάδα μνημείων, Τόπος λησμονημένων ανθρώπων και Κίνδυνος… αλλά επίσης Star Wars: KOTOR, Το ταξίδι του Γέροντα και Έλοχ. Από την πλευρά της εφαρμογής, υπάρχουν βασικά στοιχεία όπως Accuweather ή ακόμα και νέες δυνατότητες όπως η συσκευή εγγραφής Hi-Q.

Η Google καινοτομεί με αυτήν την ιδέα του Play Pass συγκεντρώνοντας σε μία υπηρεσία πολλές εφαρμογές που ήταν ήδη διαθέσιμες στο Google Play Store σε έκδοση επί πληρωμή. Ο στόχος είναι να τονωθεί η πώληση εφαρμογών. Λάβετε υπόψη ότι εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει μια εφαρμογή που περιλαμβάνεται στην υπηρεσία, θα διαγραφεί αυτόματα και οι αγορές εντός εφαρμογής θα ξεκλειδωθούν.

Google Play Pass ή Apple Arcade;

Η προσφορά της Google διαφέρει από την Apple Arcade που μόλις κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα. Παρά το όνομά του, το Play Pass δεν περιέχει μόνο παιχνίδια, αλλά και εφαρμογές. Ο προτεινόμενος κατάλογος είναι πολύ μεγαλύτερος: 350 από την πλευρά της Google, έναντι πάνω από 70 παιχνιδιών για το Apple Arcade.

Η λειτουργία συνδρομής της εφαρμογής Google είναι ελαφρώς διαφορετική από το Apple Arcade. Αυτό μπορεί να κοινοποιηθεί σε έως και πέντε μέλη της οικογένειας και επίσης να ενσωματωθεί στο σύστημα γονικού ελέγχου του Play Store. Επίσης, η Google δεν απαιτεί αυστηρή υποχρέωση εμπιστευτικότητας των εφαρμογών που περιλαμβάνονται στο Play Pass.

Τέλος, σε αντίθεση με την Apple, η Google καλεί τους προγραμματιστές να μοιράζονται τις εφαρμογές τους με την απλή προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούν ένα τυπικό API για διαφημίσεις και αγορές εντός εφαρμογής. Η πλατφόρμα περιέχει έναν αλγόριθμο που υπόσχεται αποζημίωση βάσει της πραγματικής χρήσης της εφαρμογής, όχι μόνο του χρόνου οθόνης ή του αριθμού των ανοιγμάτων ανά εβδομάδα.

Αυτό το Play Pass αρχικά θα είναι διαθέσιμο μόνο σε Ηνωμένες Πολιτείες. Οι άλλες χώρες θα ακολουθήσουν “σύντομα”. Για αυτήν την κυκλοφορία, η Google θα προσφέρει 10 ημέρες δωρεάν στους χρήστες και σχεδιάζει επίσης να προσφέρει το πρώτο έτος στα 1,99 $ το μήνα.