Το Google Pixel 4 είναι λιγότερο καλό στις φωτογραφίες από τα Galaxy S10 + και OnePlus 7 Pro, λέει ο DxoMark

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 3 Δεκεμβρίου 2019 στις 10 ώρες 01 λεπτό

Το Google Pixel 4 δεν είναι το καλύτερο smartphone φωτογραφιών στην αγορά, λέει ο DxoMark. Το διάσημο εργαστήριο κατατάσσει ακόμη και την τελευταία ναυαρχίδα της Google πίσω από 7 άλλα smartphone που κυκλοφόρησαν φέτος, όπως το OnePlus 7 Pro, το Galaxy S10 + ή το Honor 20 Pro. Είναι μια μεγάλη έκπληξη για τους θαυμαστές της μάρκας.

Κάθε χρόνο, τα Google Pixels κατατάσσονται στις καλύτερες κάμερες της αγοράς. Το 2017, το Pixel 2 ανέβηκε ακόμη και στην κορυφή της κατάταξης DxoMark για μεγάλο χρονικό διάστημα, πριν ξεπεραστεί από το P20 Pro λίγους μήνες αργότερα. Πέρυσι, το Pixel 3 έχασε λίγο στην πρώτη θέση στο βάθρο. Σε αντίθεση με τις προσδοκίες, το DxoMark ήταν ακόμη πιο σοβαρό με το Google Pixel 4.

Το Google Pixel 4 δεν είναι βασιλιάς της φωτογραφίας φέτος, ανακοινώνει η DxoMark

Παρά την ενσωμάτωση ενός δεύτερου αισθητήρα φωτογραφιών, το smartphone κατατάσσεται στο 8η θέση στην κατάταξη DxoMark με βαθμολογία 112. Αναλυτικά, το Pixel 4 κληρονομεί μια βαθμολογία 117 σε φωτογραφίες και 101 σε βίντεο. «Το Pixel 4 παραμένει ελαφρώς πίσω σε σύγκριση με ένα smartphone όπως το Huawei Mate 30 Pro (Σημείωση του συντάκτη: ο τρέχων αριθμός 1 στο DxoMark) σημειώνει το εργαστήριο.

Το DxoMark λυπάται για την απουσία κάμερας εξαιρετικά ευρείας γωνίας και αισθητήρα ToF για βάθος πεδίου. Παρά τους ισχυρούς αλγόριθμους του, το Pixel 4 δεν μπορεί να ανταγωνιστεί smartphone με τριπλούς ή τετραπλούς αισθητήρες φωτογραφιών, όπως τα Honor 20 Pro, OnePlus 7 Pro ή Huawei P30 Pro. Για να παραμείνει στον αγώνα, η Google θα πρέπει απολύτως να ενσωματώσει περισσότερους αισθητήρες φωτογραφιών στα επόμενα smartphone της, σημειώνει η DxoMark.

Μεταξύ των ελαττωμάτων που εντοπίστηκαν από το εργαστήριο, μπορούμε να αναφέρουμε την απώλεια λεπτομερειών (ειδικά σε πρόσωπα), την εμφάνιση θορύβου υπό ορισμένες συνθήκες και σφάλματα στη λειτουργία πορτρέτου. “Το Pixel 4 παραμένει μια πολύ ελκυστική συσκευή για τους λάτρεις της φωτογραφίας smartphone” πειράζει το DxoMark. Το τεστ επαινεί ιδιαίτερα την πιστότητα των χρωμάτων, την ακριβή απόδοση του χρώματος του δέρματος, “Ευχάριστη ισορροπία λευκού και ωραία επίπεδα κορεσμού”.

Διαβάστε: η δοκιμή μας για το Google Pixel 4

Όσον αφορά τις selfies, το Pixel 4 έλαβε βαθμολογία 92. χειρότερα από πολλά smartphone προηγμένης τεχνολογίας κυκλοφόρησε φέτος, συμπεριλαμβανομένων των Galaxy S10 +, Note 10+ και Mate 30 Pro. Τι πιστεύετε για αυτό το τεστ; Είστε απογοητευμένοι με την απόδοση του Google Pixel 4; Πρέπει η Google να έχει προσθέσει μια τρίτη ενότητα φωτογραφιών; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: DxoMark