Το Google Pixel 4 έχει ακόμη μικρότερη μπαταρία από το Pixel 3

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 2 Δεκεμβρίου 2019 στις 16 ώρες και 40 λεπτά

Το Google Pixel 4 τροφοδοτείται ορατά με μπαταρία 2.800 mAh, αποκαλύπτει διαρροή. Αυτό είναι ακόμη λιγότερο από το Pixel 3, του οποίου η αυτονομία δεν ήταν ήδη το ισχυρό σημείο. Λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα ενεργειακά ενσωματωμένα χαρακτηριστικά, το smartphone θα διαρκέσει όλη την ημέρα με μία μόνο φόρτιση; Εξετάζουμε το ζήτημα.

Λίγες μέρες πριν από την επίσημη παρουσίαση στις 15 Οκτωβρίου 2019, οι συνάδελφοί μας από το 9to5Google ανέβασαν τα πλήρη τεχνικά φύλλα δεδομένων για τα Pixel 4 και Pixel 4 XL. Αυτές οι νέες πληροφορίες επιβεβαιώνουν τις προηγούμενες διαρροές που εμφανίστηκαν στον Ιστό τις τελευταίες εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: Pixel 4 – αστέρια, selfies, οπίσθιος φωτισμός… εδώ είναι οι πρώτες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με το smartphone

Google Pixel 4 και Pixel 4 XL: έχουν διαρρεύσει τα πλήρη φύλλα δεδομένων!

Χωρίς έκπληξη, το Pixel 4 εξευγενίζεται από μια οθόνη OLED 5,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 90Hz. Το smartphone τροφοδοτείται από το Snapdragon 855 της Qualcomm σε συνδυασμό με μόλις 6 GB μνήμης RAM. Ανατέθηκε η αυτονομία μπαταρία 2800 mAh (θα επανέλθουμε σε αυτό λίγο αργότερα). Από την πλευρά του, το Pixel 3 XL καλύπτεται με οθόνη OLED 6,3 ιντσών 90Hz και τροφοδοτείται από μπαταρία 3.700 mAh.

Και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με έναν αισθητήρα διπλής φωτογραφίας που αποτελείται από έναν κύριο αισθητήρα 12 Mp και μια μονάδα telefoto 12 Mp. Και οι δύο διαθέτουν αναγνώριση προσώπου 3D Face Unlock και σύστημα πλοήγησης χειρονομίας Motion Sense. Τα περισσότερα από αυτά τα στοιχεία έχουν διαρρεύσει πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες.

Το Pixel 4 έχει μικρή μπαταρία: τι γίνεται λοιπόν;

Παραδόξως, Ως εκ τούτου, η Google επέλεξε να εξοπλίσει το Pixel 4 με μπαταρία 2800 mAh. Αυτό είναι λίγο σε σύγκριση με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό Android. Τα περισσότερα smartphone σήμερα έχουν μπαταρία που ξεπερνά τα 3000mAh. Είναι επίσης χαμηλότερη χωρητικότητα από το Google Pixel 3. Με την μπαταρία 2915 mAh, το smartphone θα μπορούσε μόλις να διαρκέσει όλη την ημέρα με μία μόνο φόρτιση. Σύμφωνα με τη δοκιμή μας, το Pixel 3 XL τα πήγε πολύ καλύτερα χάρη στην μπαταρία 3430 mAh.

Η ενσωμάτωση αυτής της μπαταρίας είναι ακόμη πιο εκπληκτική Το Pixel 4 επωφελείται από μια χούφτα λειτουργικά πιο ενεργειακών, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης προσώπου και του συστήματος πλοήγησης χειρονομίας που κληρονομήθηκε από το έργο Soli. Ωστόσο, σας συμβουλεύουμε να μην μεταβείτε σε συμπεράσματα πολύ γρήγορα. Όπως και η Apple, η Google είναι υπεύθυνη για την πλευρά του υλικού και του λογισμικού των smartphone της. Η ενσωμάτωση μιας καθαρής έκδοσης του Android, χωρίς μερικές φορές η βελτιστοποιημένη επικάλυψη κατασκευαστή, μειώνει την ενεργειακή επίδραση ορισμένων λειτουργιών. Εν ολίγοις, η χωρητικότητα της μπαταρίας απέχει πολύ από το να είναι η μόνη μεταβλητή που επηρεάζει την αυτονομία μιας συσκευής. Θα μάθουμε περισσότερα στο μελλοντικό μας τεστ.

Pixel 4 Pixel 4XL
Διαστάσεις ΝΚ ΝΚ
Βάρος ΝΚ ΝΚ
Οθόνη 5.7 “OLED Full HD + 6,3 “OLED Full HD +
Ορισμός 90 Ηζ 90 Ηζ
Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων ΝΚ ΝΚ
SoC Snapdragon 855 Snapdragon 855
Εσωτερική μνήμη 64/128 GB 64/128 GB
microSD ΝΚ ΝΚ
Διπλή SIM Ναί Ναί
ΕΜΒΟΛΟ 6 GB 6 GB
Κύριος αισθητήρας φωτογραφιών Διπλό: 12 Mp Dual-Pixel και 16 Mp Telephoto Διπλό: 12 Mp Dual-Pixel και 16 Mp Telephoto
– Οπτικό ζουμ ΝΚ ΝΚ
Δευτερεύων αισθητήρας φωτογραφιών Διπλός αισθητήρας Διπλός αισθητήρας
ΟΣΤΟ Android 10 Android 10
Συνδεσιμότητα ΝΚ ΝΚ
NFC Ναί Ναί
Θύρα υπερύθρων Οχι Οχι
Τύμπανα 2800 mAh 3700 mAh
Γρήγορη επαναφόρτιση Ναί Ναί
Ασύρματη φόρτιση Ναί Ναί
Αντίστροφη ασύρματη φόρτιση Οχι Οχι

Πηγή: 9to5Google