Το Google Photos κυκλοφορεί ιστορίες τύπου Snapchat που εμφανίζουν τις αναμνήσεις σας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Google Photos καλωσορίζει μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Memories που εμπνέεται από το Snapchat και το Instagram Stories για να μετακινηθείτε στις αναμνήσεις σας. Χάρη σε αυτήν τη νέα δυνατότητα, μπορείτε να ελέγξετε πιο εύκολα τις φωτογραφίες που τραβήξατε τα προηγούμενα χρόνια την ίδια ημερομηνία.

Μια υπέροχη ιδέα που κάνει Φωτογραφίες Google ακόμη πιο πρακτικό από ό, τι είναι ήδη. Από σήμερα, η εφαρμογή εμφανίζει κύκλους στην κορυφή της διεπαφής, όπως Ιστορίες από Snapchat, Instagram ή Facebook. Η διαφορά εδώ είναι ότι οι κύκλοι δεν εμφανίζουν αναρτήσεις χρηστών αλλά μάλλον αναμνήσεις προηγούμενων ετών, όπως υποδεικνύεται από το όνομα αυτού του νέου χαρακτηριστικού που έχει βαφτιστεί Αναμνήσεις.

Google Photos: Έρχονται αναμνήσεις εμπνευσμένες από το Stories

Η αρχή του Memories of Google Photos είναι απλή. Κάθε κύκλος περιέχει φωτογραφίες που τραβήξατε την ίδια ημερομηνία ένα, δύο, τρία ή ακόμα και πριν από αρκετά χρόνια. Το μοντέλο είναι κάπως εμπνευσμένο από τις αναμνήσεις του Facebook που σας θυμίζουν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έγιναν την ίδια ημερομηνία τα προηγούμενα χρόνια. Η μορφή διανομής είναι η ίδια με εκείνη των Stories, όπως τις γνωρίζουμε ήδη.

Επειδή ορισμένες αναμνήσεις μπορεί να είναι επώδυνες ή ανεπιθύμητες, μια επιλογή θα σας επιτρέψει να ελέγξετε τις κυλιόμενες φωτογραφίες σύμφωνα με ορισμένα κριτήρια. Μπορούμε για παράδειγμα να επιλέξουμε να μην εμφανίζονται εικόνες που περιέχουν ένα άτομο ή ένα ζώο. Το Google Photos προσφέρει πράγματι μια δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου. Τέλος, μια άλλη διαφορά των Αναμνήσεων σε σύγκριση με τις Ιστορίες άλλων κοινωνικών δικτύων είναι ότι οι φωτογραφίες δεν είναι δημόσιες και επομένως είναι ορατές μόνο σε εσάς.

Η Google δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί και προετοιμάζει άλλες λειτουργίες που θα ακολουθήσουν, συμπεριλαμβανομένης μιας επιλογής για μοιραστείτε τις αναμνήσεις σας με τους ανθρώπους της επιλογής σας, με το πρόσθετο μπόνους ενός ολοκληρωμένου συστήματος ανταλλαγής μηνυμάτων. Τέλος, για όσους προτιμούν να διατηρούν τις αναμνήσεις τους σε χαρτί, να θυμάστε ότι το Google Photos σάς επιτρέπει ήδη να παραγγείλετε ένα τυπωμένο άλμπουμ με μια επιλογή φωτογραφιών που έχετε δημιουργήσει εσείς.

Πηγή: Techcrunch