Το Google Photos καταργεί το πλαίσιο αναζήτησης: δείτε όλες τις ειδήσεις

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google εργάζεται σε μια νέα διεπαφή για την εφαρμογή Android του Google Photos, η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για 4 χρόνια. Υπάρχουν πολλές τροποποιήσεις στο πρόγραμμα, ιδίως στο επίπεδο των καρτελών και της ενσωματωμένης γραμμής αναζήτησης. Για ορισμένα στοιχεία, εξετάζονται διάφορες επιλογές.

Το Google Photos έχει γίνει πλουσιότερο με την πάροδο του χρόνου. Ακόμα και τα τελευταία χρόνια, η εγγενής εφαρμογή Android της υπηρεσίας έχει δει νέες δυνατότητες αναζήτησης, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, ένας από τους τομείς (αν όχι ο τομέας) στον οποίο η Google επενδύει τα χρήματά της. Οι προτάσεις είναι πιο σχετικές. Η αναγνώριση προσώπου έχει βελτιωθεί. Και η συνολική κατανόηση της φωτογραφίας έχει βελτιωθεί. Όταν αναζητάτε “παραλία”, δεν έχετε πλέον κενή παρτίδα.

Διαβάστε επίσης: Οι Χάρτες Google εμφανίζουν τώρα μέρη με απενεργοποιημένη πρόσβαση

Το Google Photos, ωστόσο, δεν έχει επωφεληθεί από λίφτινγκ εδώ και αρκετά χρόνια. Τουλάχιστον από την άφιξη της γραμμής αναζήτησης, το 2016. Σίγουρα, έχουν προστεθεί μερικά μικρά κουμπιά για να προσφέρουν νέες υπηρεσίες σύμφωνα με τα νέα προϊόντα της εταιρείας, όπως το κουμπί Chromecast. Όμως, γενικά, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αλλά η Google εργάζεται σε αυτό.

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν αυτό το άρθρο ελήφθησαν από τη γαλλική εφαρμογή Google Photos στο τηλέφωνο του υπηρέτη σας. Τώρα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό. Σημειώστε, ωστόσο, ότι η ανάπτυξη της νέας διεπαφής πρέπει να είναι σταδιακή. Έτσι θα μπορούσατε να είστε ακόμα κάτω από την παλιά διεπαφή. Ορισμένοι αγγλοσαξονικοί συνεργάτες σημειώνουν επίσης ότι οι δοκιμαστικές εκδόσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με περισσότερες ή λιγότερες καρτέλες στο κάτω μέρος της οθόνης.

Το πεδίο αναζήτησης μετακινήθηκε σε μια καρτέλα

Οι αλλαγές μεταξύ της παλιάς και της νέας διεπαφής δεν είναι άμεσα αντιληπτές. Το πιο προφανές είναι την εξαφάνιση της γραμμής αναζήτησης και το μενού “χάμπουργκερ” στο επάνω μέρος της οθόνης. Χάρη στον χώρο που αποκτήθηκε, η Google εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να ενσωματώσει ένα μέρος ” αναμνήσεις Το οποίο θα αλλάξει με την πάροδο των ημερών.

google photos new interface 2

Δεύτερη αξιοσημείωτη αλλαγή, η άφιξη μιας νέας καρτέλας που ονομάζεται ” Ερευνα “Ποιο παρεμβάλλεται μεταξύ της καρτέλας” Εικόνες “Και το” Για σενα ” Σε αυτήν την καρτέλα, θα βρείτε ένα πεδίο αναζήτησης, καθώς και ορισμένα προτεινόμενα αποτελέσματα αναζήτησης (άτομα, μέρη, θέματα, κατηγορίες). Η τρίτη αλλαγή, η καρτέλα Άλμπουμ, η οποία είχε βελτιωθεί στα τέλη του 2019, καταργείται. Αντικαθίσταται από το ” Συλλογή »Πού θα βρείτε τα άλμπουμ σας, τα στιγμιότυπα οθόνης σας, τις εικόνες που δημιουργούνται από την εφαρμογή (στιγμιότυπα οθόνης σε εξομοιωτές για παράδειγμα), αλλά και τους φακέλους που έχετε δημιουργήσει στη διεπαφή ιστού, έναν κάδο ανακύκλωσης και , απαιτείται μάρκετινγκ, ένας σύνδεσμος προς μια υπηρεσία εκτύπωσης.