Το Google Photos θα διορθώσει το “σφάλμα” που επιτρέπει στο iPhone να ανεβάζει φωτογραφίες υψηλής ποιότητας δωρεάν

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 22 Οκτωβρίου 2019 στις 11 ώρες 46 λεπτά

Η Google θα διορθώσει ένα “σφάλμα” στις Φωτογραφίες Google που επιτρέπει στους χρήστες iPhone να επωφελούνται από απεριόριστο χώρο αποθήκευσης και δωρεάν φωτογραφίες υψηλής ποιότητας. Μια περίεργη κατάσταση που μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι τα iPhone χρησιμοποιούν τώρα τη μορφή HEIC από προεπιλογή για αποθήκευση φωτογραφιών.

Πίστωση: Phonandroid

Ενημέρωση 21 Οκτωβρίου 2019

Ένας εκπρόσωπος της Google μόλις δήλωσε στους συναδέλφους μας στην Αρχή Android “γνωρίζουμε αυτό το σφάλμα και εργαζόμαστε για την επίλυσή του”. Σύμφωνα με τον ιστότοπο, οι φωτογραφίες HEIC δεν συμπιέζονται ούτε λαμβάνονται υπόψη στο όριο και είναι δυνατή η αναπαραγωγή τους σε smartphone Android με φωτογραφίες HEIC / F. Φαίνεται λοιπόν ότι το γεγονός ότι οι χρήστες iPhone μπορούν ακόμα να ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους σε υψηλή ποιότητα δεν ήταν σκόπιμο – αλλά στην πραγματικότητα έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτά τα smartphone προσφέρουν αποθήκευση φωτογραφιών σε μορφή HEIC από προεπιλογή. Δεν γνωρίζουμε, ωστόσο, πώς σκοπεύει η Google να το διορθώσει: θα απαγορεύσει η Google τη μορφή HEIC, θα την ενσωματώσει στο όριο, θα συμπιέσει συστηματικά φωτογραφίες σε JPG ή θα συμπιέσει φωτογραφίες σε ακόμη πιο αποτελεσματική μορφή;

Εδώ είναι αυτό που γράψαμε στο άρθρο μας που δημοσιεύτηκε αρχικά στις 18 Οκτωβρίου 2019:

Η Google βρίσκεται συχνά σε περίεργες καταστάσεις – μερικές φορές δίνει την εντύπωση ότι η εταιρεία ευνοεί το οικοσύστημα της Apple εις βάρος του Android. Το τελευταίο αφορά τις Φωτογραφίες Google: από το πρώτο Pixel, η Google προσφέρει πράγματι απεριόριστο χώρο αποθήκευσης υψηλής ποιότητας στα οικιακά της smartphone. Ωστόσο, από το Pixel 4, έχει τελειώσει: από προεπιλογή, η εφαρμογή συμπιέζει τώρα φωτογραφίες.

Το Google Photos φαίνεται να ευνοεί τους χρήστες iPhone έναντι του Pixel 4

Σε αντάλλαγμα, οι χρήστες αυτών των smartphone δικαιούνται δωρεάν πρόσβαση τριών μηνών στο Google One – το οποίο περιλαμβάνει απεριόριστη αποθήκευση φωτογραφιών υψηλής ποιότητας – αλλά πρέπει να πληρώσουν περισσότερα. Στη συνέχεια θα σκεφτήκαμε ότι όλοι θα στεγαζόταν στο ίδιο σκάφος, τόσο στον ανταγωνισμό Android όσο και στην πλευρά του iPhone.

Καλά καθόλου: όπως επισημαίνει το 9to5Mac, οι κάτοχοι iPhone που χρησιμοποιούν το Google Photos εξακολουθούν να έχουν εντελώς δωρεάν πρόσβαση σε απεριόριστο χώρο αποθήκευσης φωτογραφιών υψηλής ποιότητας. Ο λόγος είναι στην πραγματικότητα αρκετά λογικός από πραγματική άποψη – αν και είναι λίγο λιγότερο από εμπορική άποψη: από προεπιλογή, τα iPhone αποθηκεύουν τώρα τις φωτογραφίες τους όχι σε JPG, αλλά σε Μορφή HEIC.

Μια εξαιρετικά αποτελεσματική μορφή, η οποία δίνει φωτογραφίες πολύ καλύτερης ποιότητας από τη συμπιεσμένη μορφή JPG – ενώ ταυτόχρονα ελέγχει το μέγεθος του τελικού αρχείου. Αποτέλεσμα: Οι Φωτογραφίες Google απλά δεν μπορούν να τις συμπιέσουν περισσότερο – η εναλλαγή τους σε JPG θα είχε ως αποτέλεσμα μεγαλύτερα αρχεία. Το γεγονός της αυτόματης συμπίεσης δισεκατομμυρίων φωτογραφιών δημιουργεί σημαντικό κόστος, το οποίο η Apple εξοικονομεί κατά κάποιο τρόπο στην Google, σε αντάλλαγμα για το οποίο οι φωτογραφίες παραμένουν έτσι αποθηκευμένες απεριόριστες.

Διαβάστε επίσης: Το Google Photos προσφέρει ένα αυτόματο και έξυπνο εργαλείο περικοπής, κατεβάστε το APK

Ωστόσο, τα βίντεο που κωδικοποιούνται επίσης σε iPhone με μια νέα εξαιρετικά αποτελεσματική μορφή HEVC παραμένουν συμπιεσμένα από το Google Photos. Παρεμπιπτόντως, η μορφή HEIC υποστηρίζεται από iOS καθώς και από Windows ή Android Pie και νεότερες εκδόσεις. Αλλά αυτή είναι μια ιδιόκτητη μορφή, την οποία δεν είναι βέβαιο ότι η Google έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί για να αποθηκεύει φωτογραφίες στο Android – κάτι που πιθανώς εξηγεί γιατί η Google δεν προσφέρει ακριβώς το ίδιο στο Pixel 4 της. όπως στο iOS, και τώρα αποθηκεύει τις φωτογραφίες στο HEIC από προεπιλογή.

Πηγή: 9to5Mac