Το Google Photos αναγνωρίζει πλέον κείμενο σε εικόνες, κατεβάστε το APK

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Google Photos κληρονομεί μια δυνατότητα του Google Lens: η εφαρμογή αναγνωρίζει πλέον κείμενο σε εικόνες, το οποίο μεταξύ άλλων επιτρέπει στον χρήστη να εντοπίζει ευκολότερα εικόνες αναζητώντας κείμενο. Επιτρέπει επίσης την αντιγραφή υπερβολικά μεγάλων κλειδιών WiFi ή κειμένου αφίσας σε μια στιγμή.

Πίστωση: Phonandroid

Με την πάροδο του χρόνου, η μηχανή εκμάθησης μεταφέρθηκε στην εφαρμογή Google Photos: γνωρίζει ήδη πώς να αναγνωρίζει πρόσωπα, ζώα, αντικείμενα και ακόμη και συγκεκριμένα συμβάντα, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί γεωγραφικές ετικέτες στις φωτογραφίες για να διευκολύνει την έρευνα στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας. . Τώρα, το Google Photos αναγνωρίζει επίσης εγγενώς κείμενο σε εικόνες, τόσο σε Android όσο και σε iOS.

Το Google Photos ενσωματώνει περαιτέρω το Google Lens: η εφαρμογή αναγνωρίζει πλέον κείμενο σε εικόνες

Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατή η αναζήτηση φωτογραφιών πληκτρολογώντας το κείμενο μιας αφίσας στο παρασκήνιο ή ένα πλαίσιο. Αλλά και για σάρωση μηνυμάτων, κωδικών WiFi και άλλων δεδομένων που κρύβονται σε εικόνες. Οι δοκιμές μας δείχνουν ότι αυτό λειτουργεί ακόμη και σε ακραίες περιπτώσεις – για παράδειγμα όταν η γωνία είναι δυσμενής ή το κείμενο είναι πραγματικά ένα γλυπτό στο παρασκήνιο.

Συγκεκριμένα, εμφανίζεται ένα μικρό εικονίδιο φακού όταν ανοίγετε τις φωτογραφίες στο Google Photos: αγγίζοντας το σας επιτρέπει να επιλέξετε και να αντιγράψετε οτιδήποτε αναγνωρίζεται ως κείμενο. Η ενημέρωση και η ανάπτυξή της πραγματοποιήθηκαν από την πλευρά του διακομιστή. Αλλά για να βεβαιωθείτε ότι επωφεληθείτε από αυτό, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής.

Διαβάστε επίσης: Φωτογραφίες Google – εδώ είναι το Galerie Go, μια ελαφριά και ταχύτερη έκδοση

Είναι επομένως δυνατό να πραγματοποιήσετε την ενημέρωση απευθείας μέσω του Google Play Store. Για όσους προτιμούν να απομακρυνθούν από το κατάστημα – ή δεν έχουν άλλη επιλογή – είναι επίσης δυνατό να κατεβάσετε απευθείας το APK της εφαρμογής ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Φωτογραφίες Google στο APKMirror