Το Google Phone θα μπορεί σύντομα να καταγράφει φωνητικές κλήσεις

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η εφαρμογή Τηλέφωνο της Google ενδέχεται να καταγράψει σύντομα φωνητικές κλήσεις. Αυτό λένε οι μπλόγκερ του ιστότοπου XDA-Developers, οι οποίοι ανακάλυψαν μερικές γραμμές κώδικα που αξίζουν ενδιαφέρον για την τελευταία έκδοση της εφαρμογής.

Συντελεστές: Τηλέφωνο Google

Η εφαρμογή Τηλέφωνο είναι η εφαρμογή που είναι αφιερωμένη σε κλήσεις που έχουν εγκατασταθεί από προεπιλογή σε Google Pixels, smartphone Android One όπως το Nokia 7 Plus ή το Motorola One Vision και σύντομα οι συσκευές Xiaomi πωλούνται στην Ευρώπη. Μια είδηση ​​που είχε επίσης απογοητεύσει τους χρήστες του Xiaomi Mi Note 10 και άλλων, δεδομένου ότι στην πραγματικότητα θα στερούσαν ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό: την καταγραφή φωνητικών κλήσεων

Αυτή η λειτουργία δεν υποστηρίζεται πλέον από την εφαρμογή Phone από το Android Pie 9.0. Ωστόσο, τα νέα smartphone Xiaomi που θα κυκλοφορήσουν το 2020 στην ευρωπαϊκή αγορά θα είναι όλα εξοπλισμένα με την εφαρμογή Google Phone από προεπιλογή. Αυτό εξηγεί την απογοήτευση των χρηστών, καθώς αυτή τη στιγμή προσφέρεται αυτόματα στο MIUI 11, την τελευταία επικάλυψη του κατασκευαστή με βάση το Android 10.

Στη συνέχεια, η Xiaomi διαβεβαίωσε τους χρήστες της εγγυώντας την άφιξη αυτής της δυνατότητας το 2020 στις σχετικές συσκευές. Μόνο, η Google θα μπορούσε ενδεχομένως να προσφέρει μια πρόωρη λύση στο πρόβλημα. Οι μπλόγκερ στον ιστότοπο XDA-Developers έσκαψαν τον κωδικό για την τελευταία έκδοση 43.0.289191107 της εφαρμογής Google Phone. Μόλις κυκλοφόρησε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στο Pixel 4.

Ο αρχισυντάκτης Mishaal Rahman ανακάλυψε μια νέα διεπαφή, ένα νέο εικονίδιο καθώς και στοιχεία που σχετίζονται με την εγγραφή κλήσεων, όπως αποδεικνύεται από αυτές τις γραμμές κώδικα:

Ρεκόρ

Ρεκόρ

Εγγραφή

Μια δυνατότητα καταργήθηκε από το Android 9.0 Pie

Όπως ορθώς επισημαίνει ο Mishaal Rahman, η καταγραφή φωνητικών κλήσεων ήταν μια δυνατότητα που υπάρχει σε όλα σχεδόν τα λειτουργικά συστήματα Android έως το Android 9.0 Pie. Ο κατασκευαστής αποφάσισε ξαφνικά να το αποσύρει. Στην πραγματικότητα, οι χρήστες έπρεπε να βασίζονται σε OEM και αναμένουν ότι αυτή η λειτουργικότητα θα υπάρχει σε διάφορες εφαρμογές κλήσεων από προεπιλογή. Οι κάτοχοι smartphone Pixel και Android One δεν είχαν άλλη επιλογή παρά ρίζα τα τηλέφωνά τους για να καταγράφουν τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες.

Ωστόσο, ο αρχισυντάκτης διευκρινίζει ότι η Google λειτουργεί από τον Απρίλιο σε ένα API που θα μπορούσε να επιτρέψει σε τρίτους προγραμματιστές να προσφέρουν αυτήν τη λειτουργικότητα στους χρήστες. Προς το παρόν, το κουμπί για να ξεκινήσετε την εγγραφή δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στην εφαρμογή, θα σας ενημερώσουμε μόλις υπάρξει κάτι νέο.

Πηγή: XDA-Developers