Το Google Images αλλάζει τη σχεδίασή του: εδώ είναι οι νέες δυνατότητες

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Google Images ενημερώνει και προσφέρει μια νέα διεπαφή. Αυτό χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση ενός νέου πλευρικού πλαισίου κατά την επιλογή μιας εικόνας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό το πλαίσιο σε σκούρο φόντο παρέχει επίσης πρόσβαση σε σχετικές πληροφορίες σχετικά με το επιλεγμένο στοιχείο.

Οι Εικόνες Google μόλις ενημερώθηκαν στο Desktop. Οι δύο κύριες αλλαγές σχετίζονται με τη διεπαφή που εμφανίζεται κατά την επιλογή μιας εικόνας. Η μηχανή αναζήτησης παρουσιάζει τώρα ένα πλαϊνό πλαίσιο σε σκούρο φόντο που περιέχει την επιλεγμένη εικόνα αντί να το εμφανίζει κάτω από τη μικρογραφία στο μέσο της οθόνης.

Εικόνες Google: η διεπαφή ενημερώνεται με ένα νέο πλαϊνό πλαίσιο

Εκτός από την εστίαση στην επιλεγμένη εικόνα, το πλευρικό πλαίσιο περιέχει πληροφορίες σχετικά με το στοιχείο. Εάν είναι προϊόν, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πληροφορίες όπως την επωνυμία της, την τιμή της, τη διαθεσιμότητά της, αλλά και τη γνώμη των χρηστών του Διαδικτύου. Αυτή η ενημέρωση έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τις αποφάσεις, ειδικά για τους λάτρεις των αγορών. Η Google έχει επίσης προσθέσει λεζάντες στις σχετικές εικόνες που εμφανίζονται κάτω από την επιλεγμένη εικόνα, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να πάρει μια γρήγορη ιδέα πριν καν κάνει κλικ σε αυτήν.

Ένας εκπρόσωπος της Google διευκρινίζει ότι οι νέες περιγραφές που συνοδεύουν τις εικόνες είναι το αποτέλεσμα μιας οργανικής αναζήτησης που πραγματοποιείται από τους αλγόριθμους της εταιρείας και ότι δεν είναι διαφημίσεις που πληρώνονται από εταιρείες, σε αντίθεση με μία επιλογή που δοκιμάζεται στην κινητή έκδοση του Google Imgaes.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή αφορά την ικανότητα κύλισης της οθόνης κάθετα χωρίς να παραβλέπεται η επιλεγμένη εικόνα. Πράγματι, το πλαϊνό πλαίσιο παραμένει παγωμένο παρά την κύλιση, κάτι που δεν συνέβαινε προηγουμένως με την κεντρική οθόνη της εικόνας. Αυτή η νέα έκδοση των εικόνων Google, η οποία είχε ανακοινωθεί για λίγο, είναι ήδη online. Μπορείτε να το δοκιμάσετε τώρα από ένα πρόγραμμα περιήγησης στην επιφάνεια εργασίας. Τα smartphone δεν επηρεάζονται.