Το Google Drive ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια λήψεις στο Play Store!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Google Drive υπερβαίνει τα 5 δισεκατομμύρια λήψεις από το Play Store. Μια καλή απόδοση που πρέπει ωστόσο να είναι κατάλληλη. Αυτός ο αριθμός λαμβάνει παράξενα υπόψη τα αντίγραφα του Google Drive που είναι προεγκατεστημένα στα smartphone μας.

Όπως ανέφεραν οι συνάδελφοί μας από τον ιστότοπο της Αστυνομίας Android, το Google Drive προέρχεται από υπερβαίνει τα 5 δισεκατομμύρια λήψεις από το Google Play Store. Μια καλή απόδοση που του επιτρέπει να συμμετάσχει στην πολύ κλειστή ομάδα εφαρμογών με αρκετά δισεκατομμύρια λήψεις, όπως το Google Chrome, το Gmail ή το Facebook. Μεταβαίνοντας στη σελίδα του Google Drive στο Play Store, θα δείτε ότι ο αριθμός των εγκαταστάσεων έχει πράγματι υπερβεί τα 5 δισεκατομμύρια.

Αλλά για να φτάσουμε σε αυτά τα στοιχεία, φαίνεται ότι η εταιρεία Mountain View εξαπατά λίγο. Όπως ορθώς επισημαίνει ο δημοσιογράφος της Αστυνομίας Android Corbin Davenport, οι προεγκαταστάσεις του Google Drive υπολογίζονται επίσης στον αριθμό των λήψεων. Στην πραγματικότητα, υπολογίζονται όταν ο χρήστης έχει συνδέσει το smartphone του με τον λογαριασμό του στο Gmail μετά τη φάση προετοιμασίας.

Διαβάστε επίσης: Το Google Drive σάς επιτρέπει να συμπληρώσετε ένα PDF σε Android, να κατεβάσετε το APK

Ωστόσο, συμβαίνει ότι ένα άτομο πρέπει να αλλάζει smartphone πολλές φορές το χρόνο. Αυτό ισχύει για πολλούς επαγγελματίες. Με κάθε νέο smartphone, ο χρήστης θα πρέπει να συνδέσει τον λογαριασμό του στο Gmail για πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες Google, όπως το Google Drive. Κάθε πρόσβαση στην προεγκατεστημένη εφαρμογή Google Drive σε ένα νέο smartphone θα θεωρείται εγκατάσταση από το Play Store. Τι αυξάνει άφθονα τα στατιστικά στοιχεία.

Υπενθυμίζοντας, τον Νοέμβριο του 2019, ο ιστότοπος XDA-Developers αποκάλυψε ότι ένα σφάλμα εμπόδισε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας / δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων Android στο Google Drive. Από τον Φεβρουάριο του 2019, χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο δεν μπορούσαν πλέον να αποθηκεύσουν τα αρχεία στα smartphone τους στο Google cloud. Σύμφωνα με δημοσιογράφους, το πρόβλημα οφείλεται στην κρυπτογράφηση των αντιγράφων ασφαλείας που εφαρμόζει η Google στο Android Pie 9.0. Ήρθε σε διένεξη με τα διάφορα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει ο χρήστης, όπως ψηφιακή αναγνώριση, κωδικός PIN ή διάγραμμα.

Πηγή: Αστυνομία Android