Το Google Cloud Print είναι νεκρό: η υπηρεσία εκτύπωσης κλείνει στις 31 Δεκεμβρίου 2020

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google εγκαταλείπει το Cloud Print. Η υπηρεσία εκτύπωσης διαδικτύου θα κλείσει στην πραγματικότητα στις 31 Δεκεμβρίου 2020, μετά από 9 χρόνια καλής και πιστής υπηρεσίας. Το Cloud Print, που κυκλοφόρησε το 2011, προετοιμάζεται συνεπώς να συμμετάσχει στο διάσημο νεκροταφείο του σκακιού του καθαρού γίγαντα, μαζί με το Google+ ή το Hangouts.

“Από την 1η Ιανουαρίου 2021, οι συσκευές σε όλα τα λειτουργικά συστήματα δεν θα μπορούν πλέον να εκτυπώνονται χρησιμοποιώντας το Google Cloud Print” Η Google προειδοποιεί σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της. “Σας συνιστούμε να προσδιορίσετε τον επόμενο χρόνο μια εναλλακτική λύση για την εκτέλεση μιας στρατηγικής μετανάστευσης” προσθέτει τον καθαρό γίγαντα. Επομένως, οι χρήστες υπηρεσιών θα πρέπει να βρουν εναλλακτικές λύσεις.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Google Cloud Print επιτρέπειεκτυπώστε έγγραφα από απόσταση μέσω διακομιστών από smartphone, tablet, υπολογιστή ή Chromebook. Για να εκτυπώσετε φωτογραφίες ή PDF, για παράδειγμα, δεν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης για τη συσκευή σας ή να συνδεθείτε στο ίδιο τοπικό δίκτυο με τον εκτυπωτή. Κάθε έγγραφο που αποστέλλεται από χρήστες μεταδίδεται σε διακομιστή Google πριν μεταδοθεί στον εκτυπωτή.

Διαβάστε επίσης: Google+, Glass, Ara, Hangouts… εδώ είναι οι 7 πικρές αποτυχίες που η Google θα ήθελε να ξεχάσει

Το νεκροταφείο της Google γεμίζει

Αυτό απέχει πολύ από την πρώτη φορά που η Google έθαψε μια από τις υπηρεσίες της. Τον περασμένο Απρίλιο, η εταιρεία Mountain View ανακοίνωσε κυρίως το θάνατο του Google+, το κοινωνικό δίκτυο τόσο ερημικό όσο δεν είναι αγαπημένο. Νωρίτερα, η Google ανακοίνωσε το τέλος του Hangouts, καθώς και το Google Inbox, τον επαναστατικό πελάτη email.

Ένα επαναλαμβανόμενο αστείο γελάει με τον μεγάλο αριθμό ξεχασμένων υπηρεσιών και προϊόντων της Google. Σε μια προσπάθεια αυτο-κοροϊδίας, η Google έθαψε ακόμη και όλες τις αποτυχίες της σε ένα πραγματικό νεκροταφείο για το πάρτι του Halloween. Θα μετανιώσετε το Google Cloud Print; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.