Το Google Chrome σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις στο smartphone από έναν υπολογιστή

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Chrome 78 που διατίθεται σε έκδοση beta διαθέτει μια εκπληκτική νέα δυνατότητα που σας επιτρέπει να καλέσετε έναν αριθμό τηλεφώνου στο smartphone σας από το πρόγραμμα περιήγησής σας σε έναν υπολογιστή. Είναι βολικό και εξοικονομεί χρόνο σε πολλές περιπτώσεις.

Οι λειτουργίες συγχρονισμού μεταξύ υπολογιστή και smartphone καθίστανται ολοένα και πιο σημαντικές. Όπως η Microsoft, η οποία προσφέρει μια λειτουργία κλήσης από υπολογιστές με Windows 10, η Google αποφάσισε να κάνει ένα παρόμοιο βήμα με το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, αν και οι δύο προτάσεις δεν είναι οι ίδιες.

Το Chrome 78 beta σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις από υπολογιστή: πώς λειτουργεί;

Το Chrome 78 στην έκδοση beta σας επιτρέπει να καλέσετε έναν αριθμό στο smartphone σας από τον υπολογιστή σας. Δεν είναι ασυνήθιστο να βρεθούμε αντιμέτωποι με την ανάγκη να καλέσουμε έναν αριθμό που έχουμε μπροστά στα μάτια μας, επειδή τον έχουμε λάβει μέσω email ή εμφανίζεται σε μια ιστοσελίδα. Στη συνέχεια, πρέπει να εισαγάγετε τον αριθμό στο smartphone σας, προσέχοντας να μην παραλείψετε έναν αριθμό ή να τον αντικαταστήσετε από έναν άλλο κατά την καταχώριση. Γιατί να σπαταλήσετε τα πολύτιμα δευτερόλεπτά σας όταν μπορείτε να πραγματοποιήσετε την κλήση απευθείας από την οθόνη του υπολογιστή σας; Αυτό προσφέρει τώρα η Google στο Chrome 78 beta.

Η δυνατότητα εντοπίστηκε από τον ιστότοπο της Αστυνομίας Android. Όταν κάνετε κλικ σε έναν αριθμό τηλεφώνου που εμφανίζεται ως σύνδεσμος σε μια ιστοσελίδα, ένα αναδυόμενο παράθυρο αναπτύσσεται από τη γραμμή διευθύνσεων και ρωτά σε ποιο smartphone θέλετε να πραγματοποιήσετε μια κλήση. Η διεπαφή παραθέτει όλα τα κινητά που σχετίζονται με τον λογαριασμό σας Google. Επιλέξτε το τρέχον smartphone σας και θα λαμβάνει πάντα μια ειδοποίηση με τον αριθμό που θα καλέσετε. Απλώς κάντε κλικ σε αυτό πραγματοποιήστε την κλήση.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον αριθμό εάν δεν είναι συνδεδεμένος και στη συνέχεια να δημιουργήσετε ένα κάντε δεξί κλικ> Πραγματοποίηση κλήσης με τις συσκευές σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε το smartphone σας από τη λίστα και ο αριθμός θα σταλεί απευθείας σε αυτήν. Η λειτουργία πρέπει να είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο Chrome 78 beta. Εάν αυτό δεν ισχύει για εσάς, μείνετε chrome: // flags / # Κάντε κλικ για κλήση-περιβάλλον-μενού-επιλεγμένο-κείμενο στη γραμμή διευθύνσεών σας και ενεργοποιήστε την επιλογή “Ενεργοποίηση της δυνατότητας κλικ για κλήση στην επιφάνεια εργασίας όταν έχει επιλεγεί ένας αριθμός τηλεφώνου” στις σημαίες.

Πηγή: Αστυνομία Android