Το Google Chrome λαμβάνει ένα συγκεκριμένο μπλοκ για να επιταχύνει την περιήγηση

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google αναπτύσσει ένα νέο, πιο ισχυρό adblock για το Chrome, ειδικά σχεδιασμένο για να αποκλείει διαφημίσεις που καταναλώνουν πάρα πολλούς πόρους συστήματος. Η Google εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να καθορίσει αυτό που αποκαλεί στόχους “βαριές διαφημίσεις” αυτού του αποκλεισμού. Το “Flags” το επιτρέπει ήδη να δοκιμαστεί στο Chrome Canary.

Πίστωση: Phonandroid

Η Google προσπαθεί κάπως να βελτιώσει την απόδοση του Google Chrome. Όπως όλα τα προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο, το Chrome τείνει να καταναλώνει πολλούς πόρους συστήματος, ειδικά RAM. Ωστόσο, δεν ευθύνεται εξ ολοκλήρου οι προγραμματιστές της Google: κάποιο περιεχόμενο, ειδικά η διαφήμιση, σπαταλά άσκοπα πόρους – όταν αυτά τα καταχρηστικά ένθετα συγκεντρώνονται, μπορούν πραγματικά να επιβραδύνουν σημαντικά τον υπολογιστή σας.

Το Google Chrome θα αποκλείσει διαφημίσεις που επηρεάζουν την απόδοση του υπολογιστή

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι προγραμματιστές της Google θέλουν τώρα να ενσωματώσουν ένα σοκ Adblock στο Chrome, να μπλοκάρουν (και επομένως να τιμωρήσουν) διαφημίσεις που είναι λίγο πολύ «βαριές». Επιπλέον, αυτή η έννοια της «βαριάς διαφήμισης» της Google το ορίζει τώρα με ακρίβεια. Μια διαφήμιση θα αποκλειστεί εάν:

  • Χρησιμοποιεί το κύριο νήμα CPU για περισσότερα από 60 δευτερόλεπτα συνολικά
  • Χρησιμοποιεί το κύριο νήμα για περισσότερα από 15 δευτερόλεπτα σε ένα παράθυρο 30 δευτερολέπτων
  • Καταναλώνει περισσότερα από 4 Mb εύρους ζώνης για τη φόρτωση των πόρων του

Κάθε φορά που μια διαφήμιση αποκλείεται, εμφανίζεται ένα μήνυμα που εξηγεί τον λόγο. Σύμφωνα με την Techradar, «σημαίες» που σχετίζονται με αυτό το πρόγραμμα αποκλεισμού έχουν εντοπιστεί στην τελευταία έκδοση του Chrome Canary. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι η λειτουργικότητα εξακολουθεί να είναι πειραματική – δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε σταθερή έκδοση του Chrome για αρκετούς μήνες.

Διαβάστε επίσης: Το Chrome 78 είναι διαθέσιμο σε Windows, Android, Mac, iOS και Linux – εδώ είναι τι νέο υπάρχει

Το Chrome αποκλείει ήδη ορισμένες παρεμβατικές διαφημίσεις, ειδικά αυτές που παίζουν δυνατά μπαλόνια όταν ανοίγετε μια σελίδα. Αυτό το νέο μπλοκ διαφημίσεων θα βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία χρήστη, αποθαρρύνοντας ταυτόχρονα τους διαφημιζόμενους που κάνουν κατάχρηση του διαφημιστικού τους χώρου.

Πηγή: TechRadar