Το Google Chrome θα αποκλείσει αυτόματα τις ειδοποιήσεις ιστότοπων

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Google Chrome θα αποκλείει αυτόματα ειδοποιήσεις από ιστότοπους. Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού επιδιώκει να προστατεύσει τους χρήστες του Διαδικτύου από ανεπιθύμητα μηνύματα και ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις. Χωρίς έκπληξη, θα μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις αποκλεισμού που έχουν καθοριστεί από προεπιλογή από το Chrome.

Η Google επεξεργάζεται νέες δυνατότητες για το Chrome, αναφέρει το XDA Developpers. Σε Android και PC, το πρόγραμμα περιήγησης ιστού θα αποκλείει αυτόματα όλες τις ειδοποιήσεις που αποστέλλονται από ιστότοπους. Η επιλογή θα εμφανιστεί σύντομα στο Chrome Canary, την έκδοση ανάπτυξης του προγράμματος περιήγησης. Δεν προκαλεί έκπληξη, το Google Chrome βασικά στοχεύει σε ειδοποιήσεις που σας ζητούν άδεια για να σας στέλνουν ειδοποιήσεις ή σε αυτές που σας ζητούν να αποδεχτείτε cookie.

Διαβάστε επίσης: Το Google Chrome μπορεί πλέον να αποκλείει λήψεις κακόβουλου λογισμικού

Το Google Chrome θέλει να αποκλείσει τις ειδοποιήσεις ιστότοπου από προεπιλογή

Στο Android, οι ειδοποιήσεις αυτού του είδους θα είναι λιγότερο ενοχλητικές. Προς το παρόν, ένα αίτημα ειδοποίησης εμφανίζει ένα παράθυρο διαλόγου που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της οθόνης του smartphone σας. Τους επόμενους μήνες, Το Chrome θα αφήσει πολλές επιλογές προβολής σε χρήστες Android.

Αρχικά, μπορείτε να επιλέξετε μια διακριτική ειδοποίηση που θα σας ενημερώνει ότι το αίτημα που υποβλήθηκε από τον ιστότοπο έχει αποκλειστεί από προεπιλογή. Δεύτερον, μπορείτε να επιλέξετε να λάβετε ένα προσωρινό αναδυόμενο παράθυρο. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, το αίτημα θα εξαφανιστεί από την προβολή σας. Τέλος, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να λάβετε μια μικρή “γραμμή πληροφοριών” στο κάτω μέρος της οθόνης σας με ένα μήνυμα που δείχνει ότι έχει αποκλειστεί μια ειδοποίηση. Σε κάθε περίπτωση, ένα εικονίδιο “διαχείρισης” θα σας επιτρέψει να αποφασίσετε εάν θέλετε να συνεχίσετε να αποκλείετε ειδοποιήσεις από αυτόν τον ιστότοπο.

Σε υπολογιστή, το Chrome θα εμφανίζει απλώς ένα διακριτικό εικονίδιο απευθείας στη γραμμή διευθύνσεων. Στις ρυθμίσεις, μπορείτε να προσαρμόσετε τον τρόπο εμφάνισης αυτού του εικονιδίου στην οθόνη. Εδώ θα βρούμε ξανά το εικονίδιο «διαχείριση» που θα σας επιτρέψει να εξαιρέσετε ή να αποδεχτείτε ειδοποιήσεις από έναν ιστότοπο.

Τελικά, Το Google Chrome θα μάθει επίσης από τις συνήθειές σας. Εάν απορρίψετε επανειλημμένα τις ειδοποιήσεις από έναν ιστότοπο, το πρόγραμμα περιήγησης θα αποκλείσει αυτόματα μελλοντικές ειδοποιήσεις. Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι επιλογές βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της ανάπτυξης. Δεν είναι γνωστό πότε η Google σκοπεύει να αναπτύξει αυτές τις δυνατότητες στην τελική έκδοση του προγράμματος περιήγησής της.

Πηγή: XDA Developers