Το Google Chrome θα αλλάξει την παρουσίαση των διευθύνσεων URL: όχι πλέον https ή www στη γραμμή διευθύνσεων

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google θα αποκρύψει τον υποτομέα www και το πρόθεμα https σε διευθύνσεις URL στο Chrome. Αυτή η αλλαγή κυκλοφόρησε στο Chrome 69 πέρυσι πριν η Google υποχώρησε μετά από αρνητικές αντιδράσεις στη νέα μορφή. Αλλά ήταν μόνο ένα βήμα πίσω για να πηδήξουμε καλύτερα.

Η αλλαγή θα εφαρμοστεί ξανά στο Chrome 76, ένα μέλος της ομάδας της Google ανακοίνωσε σε ένα φόρουμ στο chromium.org. Οι διευθύνσεις URL που εμφανίζονται στο πρόγραμμα περιήγησης σύντομα δεν θα προηγούνται των προθεμάτων https και www, είτε σε επιτραπέζιο υπολογιστή είτε σε smartphone. Αυτή η αλλαγή διαταράσσει τις συνήθειες, αλλά για την Google, ανταποκρίνεται στην επιθυμία απλοποίησης της εμφάνισης των διευθύνσεων URL.

Chrome: Η Google ανακοινώνει την αλλαγή στη μορφή των διευθύνσεων URL

Η ομάδα του Chrome αποδίδει μεγάλη σημασία στην απλότητα, τη χρηστικότητα και την ασφάλεια των διεπαφών χρήστη. Για να διευκολύνουμε την ανάγνωση και την κατανόηση των διευθύνσεων URL και για την άρση των περισπασμών του τομέα, θα αποκρύψουμε τα τμήματα της διεύθυνσης URL που δεν σχετίζονται με τους περισσότερους χρήστες του Chrome. Εξηγεί την Emily Schechter, Διευθυντή προϊόντων και μέλος της ομάδας ασφαλείας Chrome στο Google.

Σκοπεύουμε να αποκρύψουμε το πρόθεμα https και τον υποτομέα www στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome στην έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά και σε Android στο M76 ” οΤο πλήρες URL μπορεί να εμφανιστεί κάνοντας διπλό κλικ στη γραμμή διευθύνσεων σε επιτραπέζιο υπολογιστή ή μία φορά σε κινητό. Η αλλαγή κυκλοφορεί ήδη σε μια προσωρινή ενημέρωση σύμφωνα με τον ιστότοπο TechRepublic, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε παρατηρήσει αλλαγές στο επίπεδό μας.

Διαβάστε επίσης: Η Google θέλει να απαλλαγεί από διευθύνσεις URL για αναζητήσεις

Τον Σεπτέμβριο του 2018, η Google είχε ήδη αρχίσει να αποκρύπτει το πρόθεμα https στο Chrome πριν από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Αυτή τη φορά είναι η σωστή και θα μπορούσε να είναι ότι αυτή η αλλαγή θα υιοθετηθεί από περισσότερα προγράμματα περιήγησης στο μέλλον, καθώς η Google πέτυχε να την εισαγάγει στα πρότυπα URL ιστού.

Πηγή: Google