Το Google θα σας επιτρέψει να επιλέξετε τη μηχανή αναζήτησης στο Android

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε στο Google πρόστιμο ύψους 4,34 δισ. Ευρώ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Από τώρα και στο εξής, η εταιρεία πρέπει να προσφέρει την επιλογή της μηχανής αναζήτησης για συσκευές Android.

Να συμμορφωθούν με τα μέτρα που απαιτούνται για τη διασφάλιση του ελεύθερου ανταγωνισμού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Η Google δοκιμάζει επί του παρόντος την οθόνη επιλογής της μηχανής αναζήτησης, το οποίο πρέπει να αναπτυχθεί το 2020. Αυτό θυμίζει την “ψηφοφορία” των Windows, την οποία η Microsoft έπρεπε να προσθέσει κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού της συστήματος για να προσφέρει σε όλους τους χρήστες ένα πρόγραμμα περιήγησης που ανταγωνίζεται τον Internet Explorer.

Σε κάθε χώρα, μια επιλογή από τέσσερις μηχανές αναζήτησης

Αυτή η καινοτομία θα τεθεί σε ισχύ το 2020 για όλες τις συσκευές Android που παραδίδονται στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, όπου είναι προεγκατεστημένη η εφαρμογή αναζήτησης Google. Η εταιρεία Mountain View έχει ήδη ανακοινώσει ότι για να είναι μέρος των προτεινόμενων εναλλακτικών λύσεων, οι μηχανές αναζήτησης θα πρέπει να συμμετέχουν σε ένα σύστημα δημοπρασίας. Αυτές οι πληροφορίες είχαν οδηγήσει τον Γάλλο Qwant να ανεβεί στο πιάτο, αιτιολογώντας ότι ο ελεύθερος ανταγωνισμός στρεβλώθηκε άμεσα από ένα τέτοιο μέτρο.

Διαβάστε επίσης: Η Qwant αντιμετωπίζει το Google, το οποίο θέλει να φορτίζει τις μηχανές αναζήτησης που είναι εγκατεστημένες από προεπιλογή στο Android

Ένα πρώτο στιγμιότυπο οθόνης αυτού του παραθύρου επιλογής έχει δημοσιευτεί στον ιστότοπο προγραμματιστών XDA. Η αναζήτηση προσφέρει την επιλογή μεταξύ Qwant, Ecosia, Google και Yahoo. Αυτές οι επιλογές θα εμφανίζονται σε τυχαία σειρά και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα ενεργοποίησης της συσκευής Android.

Το Google φαίνεται να έχει ξεκινήσει τη δοκιμή της οθόνης επιλογής μηχανών αναζήτησης σε Android. Μια νέα έκδοση του Chrome αναφέρει μια παράμετρο “Search Engine Choice” την οποία δεν είναι ακόμη δυνατή η δοκιμή. Ωστόσο, αυτό δείχνει ότι η Google προετοιμάζεται πράγματι για εφαρμογή το 2020.

Για να μην περιμένετε και να τροποποιήσετε ήδη τη μηχανή αναζήτησης στο Chrome σε Android, πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης. Οι βασικές επιλογές σας επιτρέπουν να ορίσετε μια μηχανή αναζήτησης μεταξύ των Google, Bing, Yahoo! Και Qwant.

Πηγή: XDA Developers