Το Google απαγορεύει τις εφαρμογές δανεισμού που θεωρούνται επιβλαβείς από το Play Store

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google μόλις έλαβε την απόφαση να αποκλείσει αιτήσεις που προσφέρουν δάνεια με ετήσια επιτόκια άνω του 36% καθώς και βραχυπρόθεσμα προσωπικά δάνεια. Μια απόφαση που μπορεί να φαίνεται ευεργετική, αλλά που εγείρει το ζήτημα της νομιμότητας της Google σε κυρώσεις πρακτικών που είναι ωστόσο νόμιμες.

Αφού ανέστειλε το πρόγραμμα αγοράς προσώπων μετά από κατηγορίες για εκμετάλλευση αστέγων, είναι τώρα οι άνθρωποι που στερούνται χρημάτων και είναι πρόθυμοι να δεχτούν πολύ δυσμενείς προϋποθέσεις για να αποκτήσουν την εταιρεία Ο Αμερικανός επιθυμεί να υπερασπιστεί. Πράγματι, η Wall Street Journal μας λέει ότι Η Google μόλις απαγόρευσε εφαρμογές που προσφέρουν προσωπικά δάνεια από το Play Store χαρακτηριστεί ως “παραπλανητικό ή επιβλαβές”.

Περιορισμός υπό κάλυψη προστασίας

Συγκεκριμένα, αυτό αναφέρεται σε δάνεια με ετήσιο επιτόκιο μεγαλύτερο από 36% στις Ηνωμένες Πολιτείες βραχυπρόθεσμα προσωπικά δάνεια, που απαιτούν πλήρη επιστροφή χρημάτων εντός 60 ημερών ή λιγότερο. Επιπλέον, η εταιρεία απαιτεί να αναφέρεται σαφώς το μέγιστο ετήσιο ποσοστό επιτοκίου.

Φυσικά, με την πρώτη ματιά, αυτή η απαγόρευση φαίνεται αξιέπαινη και ευεργετική για τους πελάτες. Ωστόσο, εγείρει το ζήτημα της εξουσίας που ασκεί μια εταιρεία, στην προκειμένη περίπτωση η Google, έναντι των παραγόντων της αγοράς και της νομιμότητάς της που πρέπει να απαγορευτεί. μερικές πρακτικές, ποιος, ας θυμηθούμε, δεν είναι παράνομο. Ποια θα ήταν η αντίδρασή σας αν αύριο, ο τοπικός έμπορος αποφάσισε να μην πουλήσει άλλο τέτοιο ή τέτοιο προϊόν, μόνο επειδή το θεωρεί ανήθικο;

Μια ερώτηση που έθεσε η Mary Jackson, Διευθύνων Σύμβουλος της Online Lenders Alliance, η οποία υπενθυμίζει ότι αυτά τα δάνεια είναι απολύτως νόμιμα. Προσθέτει ότι η απόφαση που έλαβε μονομερώς η Google να τους απαγορεύσει από το Play Store βλάπτει τους «νόμιμους χειριστές» καθώς και τους πελάτες που αναζητούν «νόμιμα δάνεια». Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η απόφαση που ελήφθη από την Google δεν ενθαρρύνει τους ανθρώπους να στραφούν επιτέλους σε άλλες μορφές χρηματοδότησης, όπως «ανήθικο», αλλά που θα ήταν επίσης παράνομο.

Πηγή: Wall Street Journal